Nogomet
168

Nakon velikog trijumfa u Mostaru Bilbija i Cimirot zadovoljni: Želimo podići pehar

Piše: Edin Isanović
Nemanja Bilbija
Nemanja Bilbija
Sarajevo je u uzvratnoj utakmici Kupa BiH pobijedilo Zrinjski rezultatom 3:1 i izborilo finale Kupa BiH. Bordo tim imat će priliku da nakon devet godina stigne do trofeja u najmasovnijem takmičenju. Posljednji pehar u ovom nadmetanju osvojen je 2005. godine kada je u finalnom dvomeču tim sa Koševa bio bolji od Širokog Brijega.
Nemanja Bilbija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nemanja Bilbija (Foto: Arhiv/Klix.ba)

Pogotke za Bordo tim u gradu na Neretvi postigli su Stojčev, Bilbija i Velkoski. Strijelac drugog gola Nemanja Bilbija naglašava da je Sarajevo odigralo sjajnu utakmicu.

“Sve prilike koje nismo uspjeli realizovati u prvoj utakmici danas su došle na naplatu. Postigli smo tri gola Zrinjskom u Mostaru i zasluženo prošli u finale Kupa BiH. Ponosan sam na borbu mojih suigrača. Idemo po trofej, ubijeđen sam da to možemo", kazao je Nemanja Bilbija za Klix.ba.

Gojko Cimirot (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Gojko Cimirot (Foto: Arhiv/Klix.ba)

Ratoborni veznjak FK Sarajevo Gojko Cimirot odradio je veliki dio posla na sredini terena.Naglašava da su svi igrači Bordo tima igrali do krajnjih granica svojih mogućnosti za uspjeh u Mostaru.

"Dali smo sve od sebe, dogovor iz svlačionice smo ispoštovali i rezultat je došao. Mnogo sam sretan. Radujem se finalu i vjerujem da ćemo ponoviti dobru igru iz dvomeča protiv Zrinjskog i na kraju podići pehar", kazao je za naš portal Gojko Cimirot.