Traži pomoć za Ancelottija
0

Nakon Torresa, Abramovich želi Guusa Hiddinka

Sarajevo-x.com
Guus Hiddink
Guus Hiddink
Londonski Chelsea želi dovesti natrag holandskog stručnjaka Guusa Hiddinka koji bi trebao pomoći menadžeru Carlu Ancelottiju.

Hiddink je proveo tri izuzetno uspješna mjeseca na Stamford Bridgeu kao privremeni menadžer u 2009. godini. Abramovich ga sada želi dovesti na mjesto sportskog direktora. Na toj poziciji je trenutno Frank Arnesen.

Ruski milijarder želi Ancelottiju svoju ekipu povjeriti bar još jednu sezonu, ali je očigledno u potrazi za stručnjakom koji će biti od pomoći pri vođenju kluba.

Zvaničnici Chelseaja su pregovarali i sa Txikijem Begiristainom, ali je bivši sportski direktor odbio posao jer mu Abramovichev uticaj ne dozvoljava da bira igrače po svojoj volji.

West Hamov menadžer Avram Grant je također povezan sa poslom u Chelseaju, ali je Hiddink daleko popularniji i iskusniji. Nakon što je napustio klupu ruske reprezentacije, prošle godine je potpisao dvogodišnji ugovor i postao trener reprezentacije Turske, no , već je pod pritiskom. Nakon tri pobjede, Turska je doživjela i tri poraza u kvalifikacijama za Euro 2012. Ukoliko bude poražen i od Austrije sljedećeg mjeseca, Hiddink bi mogao izgubiti posao, a upravo tu Abramovich vidi svoju priliku, piše Daily Mail.