Nogomet
0

Nakon susreta u Posušju, policija privela Mešića, Maksimovića i Musemića

Dnevni avaz
Nakon jučerašnjeg susreta na Mokrom docu između FK Sarajevo i NK Posušje koji je završio bez golova, došlo je incidenta između igrača Sarajeva i predsjednika Uprave domaćeg kluba. Policija je privela četiri osobe: Mirzu Mešića, Husrefa Musemića, Marka Maksimovića i osobu sa inicijalima P. B.

Incidenti nakon utakmice zasjenili su ionako blijedu predstavu Posušja i Sarajeva. Do gužve je došlo ispred svlačionica kada je, kako tvrde jedan član Uprave Posušja i jedan redar, igrač Sarajeva Mirza Mešić udario predsjednika Uporave domaćeg kluba Antu Bošnjaka.

Tokom obračuna sa bivšim nogometašem Posušja, koji je putem suda dobio raskid ugovora i prešao u Sarajevo, prvi čovjek kluba sa Mokrog doca pao je sa malog zida ispred svlačionica. Tada su intervenirali policija i redari. Portparol Zapadno-hercegovačkog kantona Damir Čutura, kazao je za Dnevni avaz da je policija privela četiri osobe: Mirzu Mešića, njegovog saigrača Marka Maksimovića, trenera Sarajeva Husrefa Musemića i osobu sa inicijalima P. B. (1964.) iz Posušja.

Dnevni avaz neslužbeno saznaje da je osoba sa inicijalima P. B. član Uprave Posušja Pero Buntić. Uz njega, navodno su kasnije privedeni i klupski djelatnik Tomislav Kovač te predsjednik Ante Bošnjak, koji je, ujedno, i načelnik općine Posušje.

Mešić, Musemić i Maksimović su nakon što su dali izjave u Policijskoj stanici s ekipom Sarajeva napustili Posušje. Prema Čuturinim riječima, privedeni su zbog narušavanja javnog reda i mira, odnosno, "galame, vike, svađe i drskog ponašanja“. Kako je dodao policijski portparol, protiv njih će, najvjerovatnije, biti podnesena prijava, piše Dnevni avaz.

Trener Sarjeva Husref Musemić, igrači Marko Babić i Mirza Mešić te direktor kluba Nihad Baljak su prema pisanju Dnevnog avaza kasno sinoć, po povratku u glavni grad BiH otišli u Centar urgentne medicine na Koševu, gdje su im ljekari konstatirali povrede koje su im, kako kažu, nanijeli policajci u Posušju.

Članovi Sarajeva su na vlastiti zahtjev dali izjave i policajcima MUP-a Kantona Sarajevo u kojima su opisali incidente nakon utakmice u Posušju.