Nogomet
18

Nakon što su "sahranili fudbal": Nova briljantna koreografija navijača Rayo Vallecana

Klix.ba
Navijači madridskog prvoligaša Rayo Vallecana su svoje nezadovoljstvo nedjeljnim terminom utakmica ovog kluba pokazali na izuzetno kreativan način.

Svoj bijes su izrazili dovođenjem likova iz popularne TV serije The Simpsons na tribinu stadiona i briljantnim transparentima.

Naime, TV kompanije su više puta njihove utakmice pomicale u nedjelju navečer, što se popularnim Bukanerosima nimalo ne sviđa. Navijači su i ovoga puta željeli Fudbalskom savezu Španije (LFP) poručiti da je došlo vrijeme da im prestanu davati ove nepopularne termine za odigravanje mečeva.

Prošle sezone su na stadion doveli likove Berta i Ernie iz "Sesame Streeta", stavili ih da spavaju i podigli transparent: "Molim utišajte se, vrijeme je za spavanje, a ne za fudbal". Prošlog mjeseca u znak revolta na tribinu su donijeli mrtvački kovčeg i upriličili ceremoniju "sahranjivanja duše fudbala", a ovoga puta su na istoj tribini upriličili novi šou.

Iza jednog od golova u utakmici protiv Eibara namjestili su scenu kao iz dnevne sobe Simpsonovih, te doveli likove koji ih imitiraju dok gledaju televiziju. Ispod tribine su mijenjali transparente sa različitim natpisima, a neki od njih su:

"Više TV prava, više novca u džepu. Sjajno" - Monty Burns "I ovo je najbolja liga na planeti? Hahahahahahahahahaha" - Zli vanzemaljac "Misli li iko na djecu?" - Helen Lovejoy

"Volim nedjelje. Ja sam poseban" - Ralph Wiggum

Kasnije su na ovom dijelu stadiona izvisili natpis "Ne fudbalu nedjeljom".