Navijači se mole za njega
0

FOTO+VIDEO / Nakon što je kolabirao na terenu Muamba se bori za život

Totalsport
Fabrice Muamba (Foto: AFP)
Fabrice Muamba (Foto: AFP)
Četvrtfinalna utakmica FA Cupa između Tottenhama i Boltona prekinuta je u 41. minuti kod rezultata 1-1, jer je gostujući 23-godišnji nogometaš Fabrice Muamba kolabirao na terenu.

Muamba se srušio bez ikakvog kontakta i njegovo je stanje izgledalo vrlo ozbiljno. Odmah su na igralište ušle liječničke službe obje ekipe i oživljavale nesretnog nogometaša. Stavili su mu masku s kisikom. Izrazi lica nogometaša obiju ekipa davali su do znanja kako je u pitanju vrlo kritična situacija. Navijači obje ekipe skandirali su njegovo ime i molili se za njega.

Nakon nekoliko minuta, sudac Howard Webb odveo je nogometaše obje ekipe u svlačionice. Ubrzo je stigla informacija da utakmica neće biti nastavljena.

Muamba je prebačen u bolnicu. Uz njega su u bolnici menadžer Owen Coyle i suigrač Kevin Davies. Zasad nema novih informacija o njegovom stanju. Vjeruje se kako se bori za život.

Muamba je rođen u Demokratskoj Republici Kongo (tadašnjem Zairu). Arsenalovoj akademiji pridružio se 2002. godine. Za seniorsku ekipu Arsenala debitirao je u oktobaru 2005. godine. U ljeto 2006. godine otišao je na posudbu u Birmingham, u kojem se ubrzo ustalio u prvoj ekipi.U maju 2007. godine, potpisao je trajni ugovor s tim klubom, a u ljeto 2008. godine prešao je u Bolton. Igrao je za mlade engleske reprezentacije, od U-16 do U-21.

Iako je to najmanje bitno, spomenimo da su prije prekida nogometaši Boltona poveli u 6. minuti autogolom Garetha Balea, a u 11. minuti je izjednačio Kyle Walker.