Nogomet
92

Nakon spektakularnog preokreta Leicester pobijedio Manchester United

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
U 4. kolu engleske Premierlige Manchester United je bio gost Leicesteru. U izuzetno zanimljivoj utakmici Leicester je slavio rezultatom 5:3.

Prvu priliku na utakmici je imao Manchester United, koju je u 11. minuti propustio Robin van Persie. Holanđanin nije uspio savladati domaćeg golmana Kaspera Schmeichela sa pet metara. Ipak, United je poveo dvije minute kasnije kada je Van Persie ispravio svoju grešku i pogodio mrežu Leicestera. Asistirao mu je Radamel Falcao.

Igrala se 16. minuta utakmice kada je na scenu stupio Angel Di Maria, koji je nakon sjajne akcije lobovao golmana Liecestera. Za asistenciju je bio zadužen Wayne Rooney.

Međutim, domaći su ekspresno uzvratili nakon dvije minute kada je na 2:1 je smanjio Leonardo Ulloa. Precizan centaršut je uputio Jamie Vardy.

U 28. minuti je dobar udarac ka golu Leicestera uputio Daley Blind, ali promjene rezultata nije bilo.

United je do kraja prvog poluvremena propustio još dvije dobre prilike preko Angela Di Marije i Marcosa Roja u 41. i 42. minuti. Na odmor se otišlo pri rezultatu 2:1 za goste.

Na otvaranju drugog poluvremena Falcao je uputio udarac, ali je lopta pogodila prečku gola domaćina.

U 58. minuti je United poveo sa 3:1, nakon što je Di Maria asistirao Anderu Herreri, koji je lijepim potezom savladao Schmeichela.

Međutim, domaći su se ponovo vratili u igru u 63. minuti kada je iz penala za 2:3 pogodio David Nugent.

Veliki šok za igrače i navijače Manchester Uniteda je uslijedio dvije minute kasnije. Esteban Cambiasso je pogodio za izjednačenje rezultata.

Igrači Leicestera su nakon izjednačenja krenuli ofanzivnije ka golu Uniteda te su stvarali izgledne prilike za gol. Jednu od najboljih je u 76. minuti propustio Andy King.

Ipak, upornost se isplatila, jer su igrači Leicestera u 79. minuti u potpunosti preokrenuli rezultat. Gol je postigao Jamie Vardy i izazvao veliko oduševljenje domaće publike.

No, to nije bio kraj. U 83. minuti je Tyler Blackett napravio prekršaj u svom kaznenom prostoru, zbog čega je dobio crveni karton, a vodstvo Leicestera na 5:3 je golom iz penala povisio Leonardo Ulloa. To je bio njegov drugi gol na ovoj utakmici.

Domaći su imali još nekoliko dobrih prilika, u finišu su se i poigravali s odbranom Manchester Uniteda, ali promjene rezultata nije bilo. Leicester je pobijedio Manchester United rezultatom 5:3.