Nogomet
0

Nakon remija sa Zvijezdom: Navijači ogorčeni, Casimiro zabrinut

Piše: D. Brkić
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Fudbaleri Slobode nisu uspjeli ostvariti pobjedu u kantonalnom derbiju sa Zvijezdom iz Gradačca u 11. kolu Premijer lige BiH. Portugalski stručnjak na kormilu premijerligaša iz Tuzle, Alfredo Acacio Casimiro u svom debitantskom nastupu pred domaćom publikom također nije osjetio slast pobjede, a pod njegovom palicom crveno-crni nisu postigli, ali ni primili pogodak.

Istini za volju Casimiro zbog neriješene papirologije nije bilo na klupi, a upute Slobodinim igračima uz aut liniju davao je njegov prvi saradnik Svetislav Perduv.

"Utakmica je bila jako loša sa jednom ili dvije prilike na obje strane. Ekipe su se mučile u organizaciji igre, a jedini segment s kojim sam zadovoljan kada je moja ekipa u pitanju je odbrana. Međutim, imamo problema u završnici i na nama je da u nastavku prvenstva od raspoloživog kadra izvučemo maksimum. Ne možemo ništa mijenjati do zimske pauze, a u Banja Luci ćemo pokušati ostati neporaženi“, kaže Alfredo Acacio Casimiro, trener Slobode.

Publika na Tušnju, kojoj su kapije stadiona bile otvorene, s pravom je negodovala nakon remija u kantonalnom derbiju. Zajedno su zviždali gledaoci sa zapadne i sjeverne tribine, a u svlačionicu je nakon utakmice ušlo nekoliko nezadovoljnih navijača koji su rekli sve i svašta fudbalerima Slobode.

Međutim, postavlja se pitanje može li sadašnja ekipa Slobode bolje od prikazane igre. Prema opštim ocjenama veoma teško i u zimskoj pauzi neophodan je remont ekipe u svim linijama ako se želi sačuvati premijerligaški status.