Peter Odemwingie
0

"Nakon poraza od Grčke zamalo je došlo do tuče"

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Nakon ispadanja Nigerije sa SP-a napadač Peter Odemwingie otkrio je novinarima da su se afrički nogometaši skoro potukli u svlačionici nakon poraza od Grčke i neodlučenog s Južnom Korejom.

Odemwingie je otkrio da je došlo do naguravanja u svlačionici nakon poraza od Grčke, a igrači su se međusobno optuživali, pa po njemu, nije ni čudno što je Nigerija ispala.

Igrač koji je rođen u Rusiji od nigerijskog oca i ruske majke izravno je optužio kapitena Nwankwa Kanua za ispadanje, lošu i za činjenicu da se nije zauzeo za igrače.

"Kanu se nije ponašao kao kapetan, sve što je htio od ovog prvenstva jest ući u historiju kao igrač s nastupom na tri SP-a. S igračima nije imao skoro nikakva kontakta, nije se ponašao kao kapetan, već se dodvoravao čelnicima Saveza i izborniku samo da ga stavi u igru, te da se upiše u knjige rekorda", kazao je Odemingwie.

On je kao jednog od krivaca naveo i braniča Josepha Yoboa, koji se "neprofesionalno ozlijedio tokom dvoboja s Južnom Korejom i ostavio ekipu na cjedilu".

Nigerijski savez je priopćio da Odemwingie zbog "lošeg utjecaja" više neće igrati za reprezentaciju.