Nogomet
1

Nakon naslova prvaka Evrope iz Chelseaja odlaze mnogi igrači

Totalsport
Nakon što su nogometaši londonskog Chelseaja prošle subote ostvarili najveći uspjeh u historiji kluba, osvajanjem naslova prvaka Evrope, uslijedit će vjerojatno pravi egzodus igrača sa Stamford Bridgea.

Sve je počelo s najavama Didiera Drogbe da više neće nositi plavi dres Chelseaja, te da odlazi nastaviti karijeru na Daleki istok (u kineski Shanghai Shenhuu).

Nastavak priče o odlascima donose engleski mediji i ovog četvrtka, pa se tako najavljuje, s velikom sigurnošću, odlazak drugog Bjelokoščanina u ekipi, Salomona Kaloua, kao i portugalskog bočnog igrača Josea Bosingwe. Inače, obojica su od početka igrali veliki finale protiv Bayerna prošle subote.

Kaloua je na Stamford Bridge doveo Jose Mourinho, sada već daleke 2006. godine iz Feyenoorda, dok je Bosingwa došao poslije Evropskog prvenstva u Portugalu 2008. godine, a za to je zaslužan bio Luiz Felipe Scolari, koji je prije trenerske dužnosti u Chelseaju radio kao portugalski selektor.

No, niti tu nije očigledno kraj popisa onih koji su vjerovatno odigrali posljednju sezonu u Chelseaju. Još se spominju Michael Essien, Florent Malouda i Paulo Ferreira.

"Definitivno će Chelsea tokom ljeta dobiti mnogo novih lica", izjavio je Ron Gourlay, izvršni direktor novog evropskog prvaka.