Louis van Gaal
0

"Nakon Bayerna volio bih u Ajax"

Totalsport
Louis van Gaal (Foto: AP)
Louis van Gaal (Foto: AP)
Kad završi posao s Bayernom nizozemski bi nogometni stručnjak Louis van Gaal (59) najradije karijeru nastavio u "svom" Ajaxu.

"Ajax i dalje držim golemim izazovom. Zbog Ajaxa bih bio spreman žrtvovati i selektorski angažman u nekoj od jakih reprezentacija, još jedan moj veliki cilj. Kada bi me vjerni Ajaxovi navijači dočekali s povjerenjem, bio bih spreman upustiti se u izazov", rekao je Van Gaal u razgovoru za holandski magazin Nusport.

"Ako bi Ajax ispunio moje uvjete i ako bih dobio priliku opet postati menadžer tima, oživio bih svoje najmilije uspomene."

Vodio je Van Gaal Ajaxovu ekipu od 1991. do 1997. godine osvojivši u tom razdoblju tri naslova holandskog prvaka. Već u prvoj svojoj sezoni, 1992. godine, odveo je ekipu predvođenu genijalnim Dennisom Bergkampom do trijumfa u Kupu UEFA. Tri godine potom, 1995., uzeo je i Ligu prvaka pobijedivši u finalu Milan, dok je godinu potom zastao u finalu od Juventusa.

Najbolnije iskustvo trofejni trener ima na klupi holandske reprezentacije, koju u kvalifikacijama za SP 2002. godine nije uspio odvesti na završni turnir ispavši u grupi od Portugalaca i Iraca.

Ugovor ga za bavarski klub veže do ljeta 2012. godine.