Bundesliga
0

Najveći pehisti Džeko, Schweinsteiger, Özil, Hanke...

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Tiražni njemački Bild napravio je presjek dosadašnjeg dijela nogometne Bundeslige kroz najveće pehiste aktualnog dijela sezone, a nekima je dobrano secirao i karijere.

Na listi se nalazi nekolicina dobro poznatih imena, a među njima i Bayernov veznjak Bastian Schweinsteiger. Njegovo se ime ondje zateklo nakon što je kroz 23 prvenstvene utakmice uspio postići tek jedan pogodak, ali i u šest navrata uzdrmati okvir suparničkoga gola, čime prednjači u bundesligaškoj konkurenciji.

Iako niti jednom nije "slavio" u ovim utrkama na popisu se nalazi i bh. napadač Wolfsburga Edin Džeko. S pet udaraca u okvir gola smjestio se tik do Schweinsteigera, a ove je sezone samo jedan napadač zapucao više zicera od njega. Bayernov Mario Gomez našao se u 17 takvih prilika, Džeko u 16...

Na popisu se nalazi i ime Mesuta Özila, Werderovog playmakera i strijelca sedam prvenstvenih golova i dvanaesterostrukog asistenta. Dobar učinak bio bi daleko bolji da je Özilova koncentracija pred suparničkim golmanima veća, a preciznost bolja. Naime, izračunato je da Werderov 21-godišnjak za ekipu u karijeri promašio 24 od ukupno 26 stopostotnih prilika, od čega devet od jedanaest ove sezone.

Freiburgov Mohamadou Idrissou na popisu se našao nakon serije promašaja čiji izračun precizira: čak 23 od 46 šuteva koje je Kamerunac uputio u smjeru gola nisu niti išla u okvir. Njih čak 19, pak, bili su u potpunosti zapucani pokušaji koji su odletili daleko od gola.

Napadač Hannovera Mike Hanke, koji ima i dvanaest nastupa za njemačku reprezentaciju, prava je "crna mačka" svoje ekipe. Kroz jedanaest ovosezonskih nastupa nema niti gola, niti asistencije, a kroz tih jedanaest susreta njegova je momčad ostvarila jedan remi i čak deset poraza.

Za Franckom Riberyjem prošloga se ljeta otimalo "pola" nogometne Europe, no i njegove je ime na popisu pehista njemačke Bundeslige. Razlog je jednostavan - Bayernov francuski nogometni reprezentativac izveo je za Bavarce 172 udarca iz kuta. Niti jedan nije donio pogodak ekipu.

Premda niti jednom nije "slavio" u ovim utrkama na popisu se nalazi i bh. napadač Wolfsburga Edin Džeko. S pet udaraca u okvir gola smjestio se tik do Schweinsteigera, a ove je sezone samo jedan napadač zapucao više zicera od njega. Bayernov Mario Gomez našao se u 17 takvih prilika, Džeko u 16...