Nogomet
352

Najveći navijački portal u svijetu: BiH bi mogla biti veliko iznenađenje u Brazilu

Anadolija
Zmajevi protiv Obale Slonovače (Foto: EPA)
Zmajevi protiv Obale Slonovače (Foto: EPA)
Najveći portal na svijetu koji uređuju ljubitelji fudbala FTBpro donosi opsežnu analizu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u kojoj se navodi kako bi Zmajevi mogli biti jedno od najvećih iznenađenja predstojećeg Svjetskog prvenstva u Brazilu koje se igra naredni mjesec.

"Šanse da BiH osvoji prvenstvo su prema kladionicama 150/1 ili 200/1, ali mnogo veće nego što ih imaju, recimo, Japan, Gana ili Sjedinjene Američke Države (SAD). Možda Bosanci neće biti prvaci, ali će biti veliko iznenađenje", navodi ovaj portal.

Naglašava se da je riječ o reprezentaciji koja ima odličan napadački tandem i koja postiže mnogo pogodaka.

"BiH je u kvalifikacijama na putu do Brazila pokazala svoju pravu snagu kada su postigli 30 golova uz samo jedan poraz. Samo Edin Džeko i Vedad Ibišević su od toga zajedno postigli 17 golova", ističu sa portala FTBpro.

Procjenjuju kako bi se reprezentacija BiH vrlo lako mogla plasirati u četvrtfinale nakon čega je, kako se navodi, sve moguće i gdje svako može pobijediti svakoga.

"Prva utakmica BiH u grupi F protiv Argentine će sigurno biti neizvjesna dok preostale dvije protiv Nigerije i Irana ne bi trebale predstavljati preveliki zalogaj za BiH. BiH će proći grupnu fazu, a onda bi se mogli sastati sa, recimo, Francuskom, Švicarskom ili Hondurasom. Ako prođu, recimo, Francuze, Bosanci bi mogli proći i među osam najboljih u svijetu", navodi se u tekstu ovog popularnog portala.