Camp Capello u JAR-u
0

Najveći mogući luksuz za engleske reprezentativce

Sarajevo-x.com
Fabio Capello neće uzeti jedan od predsjedničkih apartmana u 350 miliona eura vrijednom kampu u kojem će biti smještena engleska reprezentacija i umjesto toga će spavati u standardnim sobama kao i njegovi igrači kako bi očuvao jednakost i umjerenost u timu.

Sportski kampus Royal Bafokeng jučer je zvanično otvoren čime su otklonjene sve dileme da kompleks neće biti spreman za dolazan engleske reprezentacije 3. jula. Iako je prilikom posljednje Capellove posjete kamp bio u haotičnom stanju, danas je glavna zgrada završena, a ostali radovi trebali bi biti gotovi do kraja sedmice.

Predsjednički apartmani dizajnirani su za kralja Leruoa Molotlegija, lidera Bafokenga koji je finansirao izgradnju kampa zahvaljujući bogatstvima platine.

Za razliku od prethodnih engleskih kampova kada su selektori i najbolji igrači dobijali najveće apartmane, Capello se odlučio ja jednu od 72 standardne sobe.

"Nismo dobili nikakve specijalne instrukcije kada je u pitanju raspored spavanja. Na igračima je da o tome odluče kada stignu. četiri apartmana su spremna, ali će treneri, svi igrači i osoblje boraviti u istim sobama", rekao je manager kampa Paulo Marchio.

Tri terena na kojima će trenirati engleski reprezentativci, imaju tribinu sa 150 mjesta za predstavnike sedme sile, a udaljeni su 50 metara od medicinskog centra. Na terenu je postavljena ista trava kao i na stadionima na kojima će se održavati Svjetsko prvenstvo.

U medicinskom centru se ne nalaze rentgen uređaji, pa će, u slučaju potrebe igrači morati putovati u kliniku udaljenu 15 minuta. Igrači će imati pristup hidro bazenu, jacuzzijima, sauni, zubaru i psihologu.