Novi Vinodolski
0

Najveći hotelski luksuz za bh. reprezentativce

Piše: A. Karadža
Selektor reprezentacije BiH, Miroslav Ćiro Blažević, "zmajeve" je na pripreme pred utakmice sa Portugalom odveo u Novi Vinodolski, jer je, kako Ćiro veli, tamo klima najsličnija lisabonskoj, a igrači i stručni štab će biti smješteni u super luksuznom "Novi Spa Hotels & Resorts" koji važi za jedan od najboljih hotela na hrvatskom primorju.

Reprezentacija BiH okupila se u 14 sati u zagrebačkom hotelu Westin, gdje će ručati i pričekati preostale saigrače koji će doći nešto kasnije. I hotel Westin spada u red najluksuznijih smještajnih objekata u Hrvatskoj, nalazi se u samom centru grada i ima pet zvjezdica.

Nakon okupljanja igrači i stručni štab odlaze u Novi Vinodolski, gdje će biti smješteni u "Novi Spa Hotels & Resorts", luksuznoj oazi na Jadranu. Informacija da će igrači biti tamo smješteni potvrđena nam je i od uprave hotela.

"Ne znamo koliko će igrači reprezentacije boraviti u našem centru, jer nemamo tu informaciju, s obzirom da nisu još uvijek stigli", rečeno nam je iz "Novi Spa Hotels & Resorts".

Prema informacijama kojima raspolažemo, najjeftinija soba košta 180 eura za jednu noć. Centar se sastoji od hotela, apartmana, spa centra, šest barova i restorana, bazena, salona za masažu i brojnih drugih sadržaja.

O kakvom se hotelu radi najbolje govori spisak slavnih gostiju koji su tamo boravili. Između ostalih, u Novom Vinodolskom su boravili Tommy Lee, Boris Becker, Maradona, Joe McEnroe i mnogi drugi.

Jasno je da će naša selekcija imati najbolje moguće uslove prije utakmica koje će se igrati 14. i 18. novembra u Lisabonu i Zenici, pa se nadamo da će i na terenu pružiti najbolje od sebe kako bi slavili i odveli reprezentaciju u Južnu Afriku na smotru najboljih svjetskih reprezentacija.