Market.ba
0

Najtraženije ulaznice za utakmicu BiH - Belgija

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Već prije dvije sedmice na bh. internet oglasniku Market.ba počeli su se objavljivati oglasi u kojima se prodaju ili traže ulaznice za utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. između BiH i Belgije, koja se igra u srijedu u Zenici. Ovih dana, a posebno nakon velike pobjede nad Beligijom u Genku, ulaznice za susret na Bilinom polju najtraženija su roba.

Kolika euforija vlada pred meč koji se igra u srijedu, 1. aprila u Zenici pokazuje i jedan od korisnika Marketa u čijem oglasu doslovno stoji:

"Hitno potrebno 9 karata BiH - Belgija za srijedu... Gorrriiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Većini navijača koji u posljednji momenat žele nabaviti ulaznice nije važno ni koja tribina je u pitanju. Dogovori su mogući, od onih da se kupac i prodavač sretnu u Zenici na dan utakmice, do putovanja u drugi grad ili kanton po dragocjene propusnice za nogometno ludilo kakvo se u svakom slučaju očekuje u srijedu navečer.

Cijene ponuđenih karata na Marketu variraju zavisno od tribine za koju su predviđene, pa tako ulaznice za jug (ako ih uopšte uspijete naći) koštaju 60 KM, za zapadni dio tribina od 60 do 120 KM, dok su nešto jeftinije one za istok koje se kod jednog prodavača kreću tek 20 KM, a kod ostalih uglavnom ne prelaze cijenu od 100 KM. Vjerujemo da će cijena ulaznica još skočiti u srijedu na sami dan utakmice.

Ulaznice su u regularnoj prodaji rasprodane prije nekoliko dana, a eventualna pobjeda u ovom susretu otvorila bi reprezentaciji BiH vrata baraža drugim mjestom u kvalifikacijskoj grupi. Ono što je najvažnije, istakli su iz naše ekipe, je da navijači i igrači budu "u istom timu", kako bi se snovi i jednih i drugih konačno ostvarili.