Nogomet
0

Najplaćeniji njemački fudbaler svih vremena: Toni Kroos produžio ugovor sa Real Madridom

Klix.ba
Toni Kroos (Foto: EPA)
Toni Kroos (Foto: EPA)
Veznjak Njemačke Toni Kroos produžio je ugovor sa Real Madridom do ljeta 2022. godine, a sudeći prema uglednim španskim i njemačkim medijima postao je najplaćeniji njemački fudbaler svih vremena.

Kroos je ranije povezivan sa prelaskom u Manchester United, ali i u Manchester City. No, kako sada stoje stvari do takvog transfera neće doći.

Ovaj 26-godišnji veznjak je na ljeto 2014. godine za 24 miliona funti prešao iz Bayern Minhena u Real Madrid za koji je postigao četiri pogotka u 108 utakmica.

Prema pisanju španskih i njemačkih medija, prvenstveno Marce i Bilda, Kroos će po sezoni zarađivati 20 miliona eura što znači da novi ugovor vrijedi 120 miliona eura.

Po tome je postao najplaćeniji njemački fudbaler u historiji, a iza njega su trenutno Thomas Muller koji u Bayernu zarađuje 15 miliona erua godišnje, Bastian Schweinsteiger koji u Manchester Unitedu zarađuje 14 miliona eura godišnje i Ilkay Gundogan, igrač Manchester Cityja sa godišnjom platom od 12 miliona eura.

Kroos se ovim ugovorom primakao najvećim zvijezdama Real Madrida Cristianu Ronaldu i Garethu Baleu koji također zarađuju oko 20 miliona eura.