Moda na Svjetskom prvenstvu
0

Najljepši i najružniji dresovi u Južnoj Africi

Sarajevo-x.com
Novi Zeland
Već se broje dani do najvećeg svjetskog sportskog događaja - nogometnog Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi. Osim onih sretnika koji će uživo gledati utakmice u Južnoj Africi, procjenjuje se da će više od milijardu ljudi širom svijeta biti prikovano uz TV ekrane i pratiti Prvenstvo. A već sad ih zanima svaki detalj o reprezentacijama koje učestvuju.

Zato vam donosimo zanimljivu priču TV Ego o najljepšim i najružnijim dresovima na SP.

Najljepši:

  1. Jedan od najboljih primjera jednostavnog dizajna je dres Novog Zelanda, inspirisan opremom njihovog nacionalnog ragbi tima. Bit će ludo kad u njima budu izvodili svoj čuveni Haka ples na stadionu.

  2. Među rijetkim dresovima s okomitim prugama je onaj reprezentacije Gane sa blago nestajućim logom na lijevom ramenu. Michael Essian predvodi lavove iz Gane.

  3. Iako će neki reći da izgleda poput oklopa, australski dres je sasvim OK za Socceroose. Kao i kod Novozelanđana, vuče malo na onaj koji ima ragbi tim Australije, no to ne treba čuditi, ragbi je ipak najpopularniji sport tamo.

  4. Španija je jedan od favorita turnira koji će izgledati sasvim lijepo na terenu. Na crvenoj podlozi žute i plave trake su pun pogodak. Uglavnom dobar primjer da ne treba mijenjati provjeren koncept, dovoljno je samo malo osavremenjavanja.

  1. Iako Nike zauzima najvišu poziciju u rubrici "Najružniji dresovi", ipak nisu zabrljali kad je riječ o Brazilu, ipak su oni ikone. Klasičan i jednostavan izgled su formula za uspjeh.

  2. Brazilov najveći rival, reprezentacija Argentine, naravno, imat će tradicionalno plavo-bijelu opremu, a Adidas je pametno dizajnirao i nije zabrljao. Nisu argentinski dresovi bez razloga među najprodavanijim u svijetu.

  3. Najljepši dres na Svjetskom prvenstvu, prema Ego TV, imat će reprezentacije Obale Slonovače. Prati dizajn ostalih dresova afričkih reprezentacija koje oprema Puma, s tim da je njihov nacionalni znak na lijevom ramenu - slon koji je prigrlio loptu - najviše cool.

Najružniji:

  1. Amerikanci su odlučili pobjedničku lentu staviti preko dresova. No, čini se kako to nije najsretnije rješenje za fudbalski dres. Za tenis ili biciklizam, a zašto ne i pidžamu, moglo bi proći.

  2. Portugalci će u svojoj opremi izgledati kao neki crtani likovi koji su upravo vidjeli jako zgodnu djevojku i izvalili jezik iz usta. Ili, kao da igraju s dvije kravate.

  1. Od najružnijih sedam dresova čak četiri imaju bizarne izblijedjele slike, a među njima je japanski. Neće baš biti da su ovo perje stavili na dresove zbog lepršave igre, no sasvim je sigurno da Japan na ovaj način, kad je riječ o sportskoj opremi, nastavlja slijediti zbunjujuće modne trendove.

  2. Talijanski dres je dobar primjer šta se desi kad se zabrlja s klasičnim izgledom. Igrači će izgledati kao da su progutali Robokapa, nindžu, nešto što ima list u ustima... Baš loše.

  3. Nogometaši Južne Koreje mogu biti sretni. Njihovi dresovi će ih otvarati u struku, a ove šare na njima mogu se protumačiti kao putokaz za dio tijela koji trebaju štititi u duelima.

  4. Sunašca na urugvajskim dresovima? Bolje bi, svakako, bilo bez njih. Ovako se može pomisliti da su metafora za vatromet, odnosno da Urugvajci pouzdano znaju da će proći grupe.

  5. Slovencima je pripala nezahvalna titula vlasnika najružnijeg dresa. Kratki komentar - Charlie Brown ide na SP - sasvim je dosta.