Nogomet
9

Najjači bh. tim pobijedio U-21 selekciju rezultatom 2:1

Piše: Edin Isanović
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U prijateljskoj utakmici koju su na Grbavici odigrali A i mlada reprezentacija slavili su izabranici Safeta Sušića rezultatom 2:1. Golove za najjači bh. tim postigli su Ibričić i Džeko, dok je Arežina pogodio za U-21 selekciju. Sva tri pogotka postignuta su u prvom poluvremenu.

U generalnoj probi pred okršaj u Rigi sa Latvijom Begović i njegove kolege upisali su pobjedu. Zmajevi su krenuli agresivno prema golu Jajala. Već u 3. minuti Pjanić je sajno iz kornera uposlio Medunjanina, ovaj puca iz voleja, ali lopta je na putu prema golu zakačila Ibričića.

Igrao se 8. minut kada je Džeko oprobao svoj udarac. Ipak, njegov šut zaustavio je čuvar mreže zagrebačkog Dinama. U 15. minuti izabranici Vlade Jagodića prvi put su zaprijetili Begoviću. Međutim, udarac Arežine iz slobodnjaka otišao je preko gola.

U 22. minuti Senijad Ibričić je efektno pogodio sa nekih 20-tak metara za 1:0. U 35. minuti porvnao je Arežina. On je majstorski matirao Begovića, a prije toga sjajno ga je proigrao Jevtić.

Ipak, šest minuta poslije napadač Manchester Cityja doveo je A tim ponovo u vodstvo.

Sjajnu akciju izveli su dva Edina. Višća je fenomenalno proigrao Džeku koji glavom poentira za 2:1. Tim rezultatom otišlo se na odmor. Za mladi tim debitovao je Sead Hajrović koji je na poluvremenu istakao kako je konačno obukao dres bh. tima i da ga to čini izuzetno sretnim.

U nastavku su oba selektora potpuno promijenili udarne postave. Muamer Svraka je u 49. minuti imao dobru priliku. Ipak, iz neposredne blizine nije pogodio glavom. Igrao se 56. minut kada je Kvesić pokušao iz slobodnjaka iznenaditi Fejzića (na poluvremenu zamijenio Begovića), ali bez uspjeha.

U 64. minuti Vršajević ponovo pronalazi Svraku u šesnaestercu U-21 selekcije. Sa svega nekoliko metara veznjak Željezničara prebacuje gol. U 72. minuti Ivan Sesar pokušao je poentirati, ali je bio neprecizan. Ipak, za atraktivan potez nagrađen je aplauzom.

Igrao se 84. minut kada je drugi žuti karton dobio Bors Pandža pa su Sušićeve trupe ostale sa igračem manje u polju. Rezultat se do kraja meča nije mijenjao.