Nogomet
2.8k

Najemotivniji trenutak utakmice: Mnogi su zaplakali tokom intoniranja himne BiH

Piše: Am. Dž.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Iako su reprezentativci BiH otišli na Svjetsko prvenstvo (SP) bez zvaničnog teksta himne koji još uvijek nije usvojen u Parlamentu BiH, ponositost Zmajeva, koji su se zagrlili tokom intoniranja himne BiH prije početka sinoćnje utakmice protiv Argentine, emotivno su doživjeli brojni navijači naše nacionalne selekcije širom zemlje.

Na stadionu Maracana, poznatom kao "nogometni hram", pred više od 74.000 gledalaca, te pred milionskim gledateljstvom ispred TV ekrana, Zmajevi su tokom intoniranja himne na najbolji način predstavili svoju zemlju u pozitivnom svjetlu.

Za sve Bosance i Hercegovce koji istinski vole svoju zemlju, gdje god da se nalazili, ovo je bio najemotivniji trenutak. Malo ko sinoć nije osjetio ponos na naše Zmajeve, ponos na svoju domovinu, ponos što se jedna mala zemlja koja je 90-ih godina prošla neviđenu golgotu izdigla na najbolji mogući način.

Zato je brojnima i potekla suza u trenutku kada su slavnom Maracanom odjekivali taktovi naše himne.

Po završetku intoniranja himne samouvjereni kapiten Emir Spahić je uputio poljubac prema kameri, svim vjernim navijačima koji su iza ponoći bodrili svoju reprezentaciju.

Pogledajte još jednom ponosne Zmajeve na Maracani.