Leo Messi
0

"Najdraži insekt? Majmun!"

Totalsport
Lionel Messi (Foto: AP)
Lionel Messi (Foto: AP)
Između Lionela Messija, službeno najboljega svjetskog nogometaša, i novinara engleskog magazina FourFourTwo očito je došlo do problema u komunikaciji.

Izgubljen u prijevodu, Argentinac je na pitanje o svom najdražem insektu kao iz topa odgovorio:

"Majmun! Majmuni su mi oduvijek bili najomiljeniji. Vjerojatno zato što su drski."

Reporter najpopularnijega britanskoga nogometnog magazina nije Messija o insektima pitao bezveze. Messijev je nadimak La Pulga (Buha), pa se ovaj nadao takvome odgovoru.

Riječ je o intervjuu koji FourFourTwo donosi u izdanju od juna, u kojem s Messijem razgovara kao i s još 31 zvijezdom SP-a. Na internetskoj stranici magazina prenijet je samo manji dio razgovora.

Messi je također rekao da je Argentina već prije četiri godine u Njemačkoj imala najbolju ekipu, ali da je nesretno ispala na 11-erce od Nijemaca.

"Nekoliko godina ranije, na SP-u u Francuskoj 1998. godine, Engleska je ispala na penale od Argentine. Zato u nogometu morate imati i malo sreće."

S Maradonom se, kaže, ne bi volio uspoređivati jer je današnji selektor jako puno dao reprezentaciji, kao i Gabriel Batistuta:

"Ponosan sam što mogu nositi Maradonin broj na dresu. Ima nešto posebno u toj desetki. Također posebnim smatram Gabriela Batistutu. Znam da Argentina nikad više neće imati takvog centarfora."

Na pitanje koliko dugo može tehnicirati s loptom, Messi je kazao:

"Nisam siguran. U svakom slučaju, jako dugo!"