Primera
0

Najbolji ligaški start Reala u zadnjih 17 godina

Totalsport
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Unatoč svim kritikama, Real je po bodovno-statističkom učinku na pravom putu. Tako dobar ligaški start (9 pobjeda, remi i poraz) madridski nogometni klub ne pamti od sezone 1991/1992.

Ondašnja je momčad, predvođena iz Crvene zvezde svježe kupljenim Robertom Prosinečkim, startala u prvih 11 ligaških kola s učinkom od deset pobjeda i jednog remija (današnjim bi mjerenjem bodovni učinak iznosio 31 bod).

Unatoč primjedbama zbog manjka ljepote i spektakla na travnjaku, te opravdanih kritika zbog ispadanja od trećeligaša Alcorcona u osmini finala Kupa kralja, Real Madrid bilježi najuspješniji ligaški start u posljednjih 17 sezona.

Jedvita subotnja pobjeda nad Racingom u Madridu (1-0) bila je dovoljna da kraljevski klub preuzme vodeće mjesto na ljestvici obzirom na remi Barcelone (8 pobjeda, 3 remija) kod Athletica u Bilbauu (1-1). Zabili su također Madriđani 27 golova u 11 utakmica, samo dva manje od najefikasnije Barcelone.

Ove je sezone sva tri boda Real ostavio na gostovanju kod Seville, dok mu je dva boda otkinuo Sporting Gijon na svom Molinonu.

Kod kuće su Madriđani upisali svih šest pobjeda, zabili 18 golova (4 primili), te u četiri utakmice sačuvali mrežu.