Arsene Wenger
0

"Najbolji igrač Mundijala je Honda"

Totalsport
Keisuke Honda (Foto: AP)
Keisuke Honda (Foto: AP)
Francuski menadžer nogometaša londonskog Arsenala na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi je posebni komentator Eurosportal.

Komentirajući za poznatu evropsku sportsku TV stanicu, Wenger nije skrivao oduševljenje onime što je u japanskoj reprezentaciji prikazao 24-godišnji Keisuke Honda, ofenzivni veznjak ili napadač u moskovskom CSKA-u.

"Japanska reprezentacija se bazira na solidnoj i kolektivnoj obrani u kojoj svako tačno zna što mu je posao. Kada se dokopaju lopte, mogu je samo proslijediti Hondi, a onda počinje čarolija! Kada je taj genijalni Honda igrao u napadu, pokazao je o kakvoj se klasi radi. Za mene je on najbolji igrač dosadašnjeg dijela Svjetskog prvenstva", izjavio je Wenger.

Honda je na Mundijalu zabio dva gola, te je svojim pogocima, ali još više igrama, privukao veliku pažnju na sebe. CSKA ga je doveo u decembru prošle godine iz holandskog Venla uz odštetu od pet ili šest miliona eura (ovisno o izvoru), te je s njime potpisao četverogodišnji ugovor.

Vjeruje se da je i Wenger bio jedna od zainteresiranih strana za njegov transfer, uz Tottenham, Ajax, PSV i Twente. No, posao je obavio moskovski klub.