Strijelac Joe Barton
0

"Nagradu za igrača utakmice posvećujem bivšem menadžeru!"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Igrači engleskog prvoligaša Newcastlea u svojim su izjavama nakon domaće pobjede nad Liverpoolom 3-1 iskazali veliku privrženost donedavnom menadžeru Chrisu Hughtonu, kojem je čelništvo kluba početkom ove sedmice uručilo otkaz.

Hughton je prošle sezone jako dobro odradio svoju zadaću, te je vratio "svrake" u Premiership, iz kojeg su ipali sezonu ranije. Krenuo je Newcastle dobro i u ovu sezonu, ali je u pet dvoboja prije utakmice s Liverpoolom osvojio samo mršava dva boda, pa je vrh kluba Hughtonu, koji je baš u subotu proslavio 52. rođendan, uručio otkaz.

Na njegovo mjesto doveden je Alan Pardew, ali su nogometaši nakon jako dobre igre i pobjede protiv Liverpoola u 17. kolu, govorili o – bivšem menadžeru.

Joe Barton, koji je u 80. minuti postigao pogodak za vodstvo domaćina 2-1, a na kraju je bio proglašen za igrača utakmice, rekao je:

"Svoju nagradu za igrača utakmice posvećujem bivšem menadžeru Chrisu Hughtonu. Zahvaljujem mu na svemu što je uradio za ovaj klub, moji saigrači i ja jako poštujemo njegov veliki doprinos. Ovo je teška sedmica za nas i jako smo tužni i razočarani što smo ostali bez Chrisa. Niko u klubu ne bi tako dostojanstveno podnio ono što je podnio on. Sjajan je i velik čovjek, pravi džentlmen. Kao što kažu, kralj je mrtav – živio kralj!"

Novinari su potom pitali je li ga impresionirao novi menadžer Alan Pardew, očekujući valjda pokoju lijepu riječ i o novom šefu svlačionice, ali, Barton se nije dao.

"Ma, on je ovdje samo dva dana. Za pobjedu protiv Liverpola smo puno zaslužniji mi, igrači. Ipak najviše ovisi o nama, nakon otkaza Chrisu smo se skupili i još jednom dokazali kakvo zajedništvo vlada u našoj svlačionici."

Kapiten Kevin Nolan, koji je zabio vodeći gol u 15. minuti za 1-0 protiv Liverpoola, bio je čak i žešći:

"Nakon smjene Chrisa Hughtona smo se osjećali izdani od strane kluba! Ipak, vodstvo kluba je to koje donosi odluke, a mi igrači to moramo poštovati, htjeli – ne htjeli. Naše je da odrađujemo posao na terenu, a protiv Liverpoola smo ga dobro odradili. Ukoliko nastavimo s ovakvim igrama, dogodit će se naš uspon na tabeli."