Transfer na pomolu
0

Nadarević bi mogao ostvariti svoj san o Engleskoj

Sarajevo-x.com
Safet Nadarević (Foto: AP)
Safet Nadarević (Foto: AP)
Želja bh. reprezentativca Safeta Nadarevića da zaigra za neki klub u engleskoj Premier ligi mogla bi se uskoro ostvariti. Naime, kako pišu britanski mediji, Bolton je ozbiljno zainteresovan za njegove usluge.

Dvadesetdevetogodišnji igrač turskog Eskisehispora u sljedeći ponedjeljak dolazi u Englesku kako bi obavio razgovore s tamošnjim klubom.

"Menadžer mi je rekao da bih idućeg ponedjeljka trebao ići u Englesku na završne pregovore", prenosi riječi Nadarevića Daily Mail. "Iako se čini da je konačna stvar, nikada se ne treba zalijetati."

Osim Boltona, za usluge našeg internacionalca zainteresovan je i Stoke City, javlja ESPN.

"Premier liga je san svakog igrača i igrati u njoj bi bio veliki uspjeh", rekao je Nadarević kojem je jedino važno da ode u Englesku.

Safet Nadarević je rođen 30. avgusta 1980. u Cazinu. Karijeru je počeo u Krajini iz Cazina, a nastavio u Jedinstvu iz Bihaća. Poslije je igrao za FK Sarajevo i NK Zagreb. U junu 2008. pridružio se ekipi turskog kluba, potpisavši trogodišnji ugovor.

Za kraj donosimo jedan lapsus. Naime, ugledni sportski portal Goal.com objavio je da je naš odbrambeni igrač Nadarević zapravo iz Bahreina!