Gennaro Gattuso
0

"Nadao sam se da će Inter izgubiti od Bayerna"

Totalsport
Iskusni veznjak Milana Gennaro Gattuso priznao je kako se nadao da će gradski rival njegova kluba Inter u utorak izgubiti od Bayerna i ispasti iz Lige prvaka.

Na njegovu žalost, aktuelni evropski prvak slavio je s 3-2 na Allianz Areni i na taj način "poništio" poraz (1-0) iz prve utakmice na San Siru i plasirao se u četvrtfinale.

"Iskreno, navijao sam protiv Intera", priznao je dan nakon utakmice Gattuso u razgovoru za Radio Monte Carlo.

"Kad je Bayern poveo s 2-1, mislio sam da će Inter primiti još tri ili četiri gola. No, Bayernova je odbrana ostavljala dosta prostora" dodao je 33-godišnji nogometaš koji će morati propustiti sljedeće četiri Milanove utakmice u evropskim takmičenjima zbog sukoba s pomoćnim trenerom Tottenhama Joeom Jordanom u prvom dvoboju osmine finala Lige prvaka.

Unatoč tome što je gradskom suparniku želio sve najgore, Gattuso je ipak pronašao i nešto pozitivno u pobjedi "nerazzurra".

"Činjenica da je Inter ušao u četvrtfinale dokazuje da Serie A nije loša kakvom je mnogi smatraju", dodao je veznjak, aludirajući na kritike zbog toga što su, osim Intera, svi su drugi talijanski klubovi završili svoj nastup u Ligi prvaka i Evropskoj ligi.