Beckham u Finskoj
0

"Nadam se ekspresnom povratku"

Totalsport
David Beckham (Foto: Reuters)
David Beckham (Foto: Reuters)
Engleski nogometaš AC Milana David Beckham (34) doputovao je u Finsku na operaciju Ahilove tetive lijeve noge, zbog koje će propustiti nastup na Svjetskom prvenstvu.

Na aerodrom u Turkuu, lučkom gradu na jugu te skandinavske države, Beckham se spustio oko 15 sati po srednjeevropskom vremenu.

Operaciji bi se vezni nogometaš trebao podvrgnuti tokom poslijepodneva ili u utorak rano ujutro. Zahvat će izvesti dr. Sakari Orava, koji je najavio da minimalan proces oporavka kod takvih povreda iziskuje najmanje tri mjeseca vremena, ali da ne isključuje mogućnost, "tračak nade", da bi se u Beckhamovu slučaju oporavak mogao nešto skratiti.

Beckham je u Milanu, prije odlaska na let za Turku, odbio razgovarati s novinarima. Dao je, međutim, objaviti kratko saopćenje preko vlastite internetske stranice.

"Uzrujan sam zbog toga što mi se dogodilo. Svejedno, želim se zahvaliti svima koji su mi poslali poruke podrške. Nadam se da ću se oporaviti ekspresno i temeljito", citiran je Beckham, koji se nespretno povrijedio pri dodavanju jedne lopte pretkraj nedjeljnog dvoboja 28. kola Serije A između njegova Milana i Chieva na San Siru.