Edin Višća za Klix.ba
201

VIDEO / "Nadam se da ću uskoro biti na Sušićevom spisku“

Piše: Edin Isanović
Edin Višća
Edin Višća
Nekadašnji mladi reprezentativac BiH Edin Višća sa dosta uspjeha igra za Istanbul BB. Njegov tim stigao je proteklog vikenda do boda na teškom gostovanju kod Bešiktaša. Upravo je bh. internacionalac bio jedan od najboljih u svom timu.

Višća za Klix.ba naglašava da uživa u Istanbulu.

"Lijepo mi je u Turskoj, nemam nikakvih zamjerki, sve je super“, kaže u uvodu za naš portal Višća.

Njegov tim trenutno zauzima dvanaestu poziciju na tabeli, a Edin vjeruje kako će popraviti aktuelno stanje.

"Prošle sezone završili smo na šestom mjestu i očekivanju u ovoj su ista. Iskreno, nadam se boljoj igri i boljem plasmanu u nastavku sezone. Zadovoljan sam igrom tima u okršaju sa Bešiktašom, a prema pisanju turskih medija ja sam bio jedan od zapaženijih. To me posebno veseli. Nakon dvije povrede koje sam imao nakon prošle polusezone vratio sam se u udarnu postavu“, podvlači nogometaš Istanbul BB-a.

Bh. reprezentacija korača stazama uspjeha

Kada smo ga pitali ko će dotaći vrh u turskom prvenstvu nije imao dvojbe.

"Mislim da će Galatasaray i ove sezone biti prvak, mada će prvestvo biti neizvjesno. Redove trenutnog lidera pojačao je Sneijder, a on je samo potvrda kvaliteta turskog nogometa. Siguran sam da će dati dodatni poticaj ekipi. Tu su još igrači poput Ebouea, Elmandera, Mela... Recimo, ovih dana Fenerbahce dovodi odličnog stopera Belhandu za kojeg su se borili vodeći evropski klubovi. Turska liga je mnogo jača od onoga kako je mnogi doživljavaju, a u prilog tome ide i činjenica da je najbolji igrač dosadašnjeg dijela Lige prvaka Burak Yilmaz, nogometaš Galate“, tvrdi bivši igrač Budućnosti iz Banovića.

Pitali smo Višću da li možda uskoro očekuje i poziv selektora bh. nacionalnog tima Safeta Sušića.

"Uvijek ističem da je čast i ponos igrati za svoju državu. To je cilj svakog nogometaša pa tako i moj. Nadam se da ću u skorijoj budućnosti biti na selektorovom spisku. Vjerujem da će aktuelni tim izboriti plasman na veliko takmičenje. Bila bi to velika stvar za nas, a mislim da smo na pravom putu“.

Regionalna liga bi donijela kvalitet

Ovaj brzonogi nogometaš kaže kako se redovno komunicira sa bivšim saigračima iz Željezničara i da je dobro upućen u dešavanja u klubu. Za najteže gostovanje, u vrijeme dok je nastupao u Premijer ligi BiH, izabrao je Prijedor.

"Pamtim da nas domaći igrači nisu štedili, ali se sjećam da smo utakmicu završili kao pobjednici“.

Na pitanje da li je regionalna liga spas, Višća je odgovorio.

“Sigurno je da bi dala jedan dodatni kvalitet i bilo bi izuzetno zanimljivo. Ipak, nisam siguran sa aspekta sigurnosti kako bi se sve organizovali. Možda po uzoru na košarkašku regionalnu ligu - da se zabrani gostujućim navijačima dolazak. To jeste nepopularno i zbog navijača se dolazi na stadione, ali bi to za početak bilo neizbježno”.

Edin je na kraju istako kako se u slobodno vrijeme pokušava odmoriti i što bolje pripremiti za treninge i utakmice.

“Volim prošetati po Istanbulu koji je prelijep grad. U goste mi često dođu prijatelji i rodbina. Sve u svemu, vrijeme brzo prolazi”, zaključio je naš sagovornik.