Josep Guardiola
0

"Nadam se da će Iniesta biti spreman za finale u Madridu"

Totalsport
Josep Guardiola (Foto: AP)
Josep Guardiola (Foto: AP)
Trener nogometaša Barcelone Josep Guarddiola kaže da je njegov vezni igrač Andres Iniesta vrhunski profesionalac koji nije zaslužio pehove s povredama kakvi mu se događaju.

Zbog povrede zadnje lože desne noge Iniesta će izvan terena provesti sljedećih mjesec dana. Povredu mišića koji mu stvara hronične probleme već godinu dana vezni nogometaš Barcelone obnovio je ponovo u subotu ušavši u igru tokom drugog poluvremena "el clasica" igranog na Santiago Bernabeuu, koji je Barcelona protiv Reala dobila 2-0.

Tako će španski 26-godišnji reprezentativac propustiti obje polufinalne utakmice Lige prvaka protiv Intera. No, njegov trener očito je uvjeren da će katalonska ekipa preskočiti italijanskog prvaka, sudeći po izjavi koju je zabilježio novinar Marce.

"Tužan sam zbog Iniestine zadnje povrede. Nadam se da će se oporaviti do finala Lige prvaka na stadionu Santiago Bernabeu".

Ta je utakmica na rasporedu 22. maja, a Guardiola je rekao još pokoju riječ o Iniesti.

"To je momak koji je u stanju trenirati od jutra do mraka, koji svoje profesionalne obaveze shvata vrlo ozbiljno. Nije zaslužio ovakve probleme s povredama koji ga muče u zadnje vrijeme".