Nogomet
0

Na utakmici Budućnost - Hajduk 60 privedenih i dvoje povrijeđenih

FENA
Foto: Reuters;
Foto: Reuters;
U huliganskom napadu na kolonu vozila sa navijačima Hajduka, koji se u četvrtak popodne dogodio kod mjesta Jaz, u blizini Budve, dva navijača su lakše ozlijeđena, oštećena su tri autobusa, jedan kombi i jedno putničko vozilo. Tom prilikom lišeno je slobode 45 osoba, saopštila je u petak crnogorska policija.

Incident se dogodio kada je pred kolonu autobusa i vozila, u kojima su bili navijači Hajduka, iz grmlja pored puta, izašla grupa od oko 50 osoba i počela gađati kolonu kamenjem. "Oštećena su tri autobusa, jedno kombi i jedno putničko vozilo, a dvije osobe, državljani Hrvatske i Bosne i Hercegovine, su zadobila lake tjelesne povrede", stoji u priopćenju policije koja je brzom intervencijom spriječena fizički kontakt navijačkih skupina. Osobe koje su kamenovale kolonu udaljile su se prema plaži na Jazu, gdje ih je policija identificirala i njih 45 privela. Najveći dio su državljani Srbije, koji kao turisti borave na crnogorskom primorju. Svi su zadržani u policijskoj postaji u Budvi, a uz krivičnu prijavu, biti će predani istražnom sucu u Kotoru.

U saopštenju policije stoji da su se dvije incidentne situacije, manjeg značaja i obima, dogodile i u Herceg Novom, kada su navijači Hajduka razbili vjetrobansko staklo na automobilu, odnosno na trajektu, koji prometuje na relaciji Kamenari - Lepetani. Navijači Hajduka su kamenovani i prilikom dolaska u Podgoricu, kod mosta "Milenijum". Pritom je policija privela deset osoba iz Niša i pet iz Podgorice protiv kojih su podnesene prijave.

Na samom stadionu došlo je do verbalnih sukoba Torcide i domaćih Varvara. Domaći navijači, pojačani navijačima iz Srbije, pjevali su "Srušili smo Dubrovnik" i "Ubij Hrvata", dok je Torcida uzvraćala "Srbe na vrbe" i "Sveti Petar p..."