Novosti sa Koševa
0

Na treningu FK Sarajevo pojavio se i Ajdin Maksumić

Sarajevo-x.com
Ajdin Maksumić (Foto: Arhiv)
Ajdin Maksumić (Foto: Arhiv)
Na treningu FK Sarajevo u petak pojavio se i Ajdin Maksumić, nogometaš koji je u ljeto 2010. napustio bordo svlačionicu i potpisao za Dinamo iz Bukurešta. Kasnije je preselio u Panduri. Nastupao je zajedno sa Stojanom Vranješem. Na kraju polusezone, nezadovoljan ponuđenim od čelnika kluba, odlučio se na povratak u domovinu.

Kao logičan slijed događaja bilo je priključenje bordo timu gdje se afirmisao kao igrač. Iz pouzdanih izvora saznajemo da Maksumić ima izuzetno dobru finansijsku ponudu jednog bh. premijerligaša.

Međutim, nekadašnji mladi reprezentativac BiH želi karijeru nastaviti na Koševu. Dakako da će posljednju riječ imati prvi šef struke Mirza Varešanović, koji će odlučiti o tome treba li mu Maksumić ili ne.

Ajdinu u prilog ide činjenica da su klub napustili Džakmić i Hamzagić, koji su nastupali u veznom redu, a upravo Maksumić, osim pozicija u odbrani, može igrati i u sredini terena.

Tim sa Koševa danas neće imati trening, jer je na programu slobodan dan, dok će već u nedjelju Torlak i društvo trenirati dva puta.