Utakmica desetljeća
0

Na "Stade de Franceu" odjekuje pjesma "Volim te Bosno"!

Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Sve je spremno za početak historijske utakmice za nogometnu reprezentaciju BiH. Atmosfera u zemlji, ali i u Parizu, gdje će skoro 12.000 domaćih navijača bodriti naše momke, je uzavrela! Večeras svi želimo samo jedno - pobjedu i direktan plasman na Evropsko prvenstvo 2012. godine!

Bosna i Hercegovina je na nogama, a kako izvještava naš dopisnik iz Pariza, situacija nije ništa drugačija ni u francuskoj prijestolnici, koja je danas "okupirana" Bosancima i Hercegovcima iz cijelog svijeta.

Oko 19 sati "Zmajevi" su napustili hotel i uputili se prema "Stade de Franceu". Pjesmom i riječima podrške ispratili su ih domaći navijači, koji su, zatim, krenuli prema stadionu, gdje se večeras očekuje oko 80.000 gledatelja.

Na stadionu atmosfera veličanstvena! Odjekuje pjesma "Volim te Bosno", vijore se bh. zastave, sve je obojeno u plavo-žuto! Svi željno iščekuju početak utakmice.

Dobri rezultati u zadnje vrijeme daju nam pravo da budemo optimistični i da vjerujemo da će 11. oktobar biti upisan kao jedan od najvažnijih datuma u sportskoj historiji Bosne i Hercegovine.

Iako je krio sastav koji će istrčati na pariski stadion, naš selektor Safet Sušić u večernjim satima je otkrio da će to biti Hasagić, Mujdža, Spahić, Pandža, Papac, Rahimić, Medunjanin, Lulić, Misimović, Pjanić, Džeko.

Saznajemo da su igrači veoma motivisani, ali da u utakmicu ulaze bez opterećenja svjesni da je Francuska favorit. No, čak i ako ne bude onako kako svi priželjkujemo, imamo šansu za baraž. Bez sumnje naši momci će dati sve od sebe.

Sretno "Zmajevi"!