Nogomet
0

Na San Siru bez pobjednika

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
AC Milan i madridski Real odigrali su u Milanu neodlučeno, 1-1, u dvoboju 4. kola Lige prvaka u skupini C. Real je bio bolji u prvom dijelu, a Milan u nastavku.

Rezultat je, stječe se dojam, najrealniji. Utakmica je bila vrlo dinamična i zanimljiva u prvom poluvremenu, dok je tempo igre u nastavku pao. Real je pokazao dosta više od 'rossonera' u prvom dijelu, dok je u nastavku Milan bio nešto bolji. No, ako bi jedna momčad više trebala žaliti za pobjedom, onda je to ipak  gostujući sastav.

Real je stisnuo Milan na njegovu polovicu u prvom dijelu, te je terensku nadmoć okrunio u 29. minuti, kada je Kakin udarac izvan kaznenog prostora Dida uspio samo odbiti, a Realov francuski napadač Karim Benzema je pritrčao i odbijenu loptu iz blizine, iskosa s desne strane, progurao ispod Dide za 0-1.

No, samo šest minuta kasnije, Milan je izjednačio. Zambrotta je prošao po lijevoj strani i ubacio u srednu, a Pepe je u klizećem startu dirao loptu rukom, barem je to tako vidio sudac Brych, iako je dojam da je prestrogo dosudio kazneni udarac za domaćina. Ronaldinho je bio siguran izvođač s bijele tačke.

Ubrzo nakon toga, sudac je poništio pogodak Pata, ocijenivši da je brazilski napadač u borbi za loptu u skoku faulirao Arbelou.

Nakon sadržajnih prvih 45 minuta, u nastavku su obje momčadi zaigrale znatno opreznije, kao da su se zadovoljile remijem. Milan je imao nešto veću inicijativu, ali prave prilike bile su rijetke. U strijelce su se mogli upisati najbolji strijelci oba kluba u povijesti ovog natjecanja, Milanov Inzaghi i Realov kapetan Raul, koji je u igru ušao u 75. minuti, ali ovoga puta nisu se radovali golovima. Raulov udarac u 89. minuti sjajno je obranio Dida.

Real, tako, nije uspio uzvratiti Milanu za poraz koji je pretrpio od 'rossonera' u prošloj rundi u Madridu 3-2, ali nakon svih turbulentnih događaja u 'kraljevskom klubu' u posljednje vrijeme, teško je vjerovati da će iko ovaj bod osvojen na San Siru tretirati kao podbačaj.

Marseille je kao domaćin demonstrirao snagu protiv Züricha i deklasirao ga sa 6-1. Seriju je autogolom glavom već u 3. minuti otvorio zadnji vezni gostiju Aegerter, a nakon toga su za domaćine zabijali Abriel, Niang, Hilton, Cheyrou i Brandao, potonja trojica u zadnjih deset minuta dvoboja, dok je čast gostiju spasio Alphonse pogotkom u 31. minuti.

Liga prvaka, skupina C, 4. kolo:

Milan – Real Madrid 1-1 (Ronaldinho 35 – 11 m / Benzema 29) Marseille – Zürich 6-1 (Aegerter 3 - ag, Abriel 11, Niang 51, Hilton 80, Cheyrou 87, Brandao 89 / Alphonse 31

Tabela:

  1. AC Milan 4 2 1 1 6-5 7
  2. Real Madrid CF 4 2 1 1 11-6 7
  1. Marseille 4 2 0 2 8-6 6 
  2. Zürich 4 1 0 3 4-12 3