Serie A
0

Na Rominom popisu želja Van Nistelrooy i Borriello

Totalsport
Luciano Spalletti, bivši trener Rome, bio je samo jedan od čak pet stratega koji su dobili otkaz u talijanskim prvoligašima, a nakon samo osam odigranih kola.

Kao zamjena je došao rođeni Rimljanin Claudio Ranieri, no niti s njim Romi nije zasjalo sunce. Trenutno su na jedanaestom mjestu tabele sa isto toliko bodova.

Dodatni problemi u timu su povrede, posebno ona najboljeg igrača i kapitena Francesca Tottija, koji već duže vrijeme ima problema s koljenom. Zbog toga u klubu žele uskoro pojačati vrh napada, te su saopćili prve dvije želje.

  • Ruud van Nistlerooy je prvi na popisu želja, a na drugom mjestu je Marco Borriello. Idemo jako u pregovore na obje strane - najavila je predsjednica Rosella Sensi nakon razgovora s direktorom Danielom Pradom.

Nizozemca, 33-godišnjeg Van Nistelrooya, Roma je željela i tokom ovog ljeta, no nije uspjela svojom ponudom smekšati madridski Real. Podsjetimo da je Van Nistelrooy dugo bio izvan terena prošle sezone zbog povrede koljena, a potom je na početku ove povrijedio mišić lijeve natkoljenice. Sam je znao izjavljivati da bi želio otići u Romu, jer osjeća da će dobijati sve manje prilika u Realu.

U Milanu, pak, 27-godišnji Borriello i ne dobija mnogo prilika i u sjeni je Inzaghija, Pata, Huntelaara.