Skupština "Bordo prijatelja"
0

Na pomolu asocijacija Sarajeva, Rome, Torina...

Piše: E. Isanović
(Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com)
U velikoj sali sarajevske Općine Stari grad održana je u petak navečer Druga redovna Skupština udruženja "Bordo prijatelji 1946".

Nakon usvajanja Poslovnika o radu, usvojeni su izvještaji Verfikacione komisije, zatim izvještaj o radu udruženja i finansijskom poslovanju. Razmatrane su i usvojene izmjene i dopune Statuta, a izabrani su i novi članovi predsjedništva. Predsjednik Udruženja Benjamin Isović prezentirao je incijativu za osnivanje asocijacije bordo klubova.

"Ovo je vrlo interesantna ideja. Ja sam već stupio u kontakt sa nekim inostranim klubovima i moram priznati da su bili oprezni, ali su naglasili da ćemo u narednom periodu razgovarati na tu temu. Između ostalih asocijaciju bi činili: Metz, Torino, Liverpool, Livorno, Reggina, Roma, Sevilla, Rubin Kazan...", rekao je Isović.

Nakon izlaganja prvog čovjeka "Bordo prijatelja" prezentirani su projekti "Fudbalska akademija", "Bordo fan" i projekat prenos utakmica preko interneta. Proglašeni su i počasni članovi udruženja. To su Safet Sušić i Miladin Vidaković (koji zbog opravdanih razloga nisu bili prisutni).

Dodijeljene su i zahvalnice načelnicima opština Stari Grad i Centar - Ibrahimu Hadžibajriću i Dževadu Bećireviću za doprinos i pomoć udruženju. Suprugama pokojnih igrača FK Sarajevo Želimira Vidovića Kelija i Svetozara Vujovića uručene su plakete. To je izmamilo veliki aplauz u opštinskoj sali.

Zaključeno je i da se u narednom periodu utvrde kriteriji za nagradu "Bordo prijatelj godine" i "Bordo srce". Na kraju se prisutnima obratio Amir Rizvanović, predsjednik FK Sarajevo, koji je, između ostalog, napomenuo kako se uradilo dosta pozitivnih stvari od trenutka kada je imenovana nova Uprava kluba.

Također, podvukao je kako postoji mogućnost da u budućnosti menadžer najskupljeg bh. nogometaša, Edina Džeke, Irfan Redžepagić pomogne u radu bordo tima. Skupštini su, između ostalih, prisustvovali Fuad Muzurović, Husref Musemić i Nenad Marković.