Provokacija
0

Na krov Schalkeove Arene zabio zastavu Borussije D.

Totalsport
Foto: Arhiv/AP
Foto: Arhiv/AP
U Gelsenkirchenu su pobjesnili na radnika koji je, čisteći napadali snijeg na krovu Schalkeove Arene, u snijeg zapiknuo zastavu najmrskijeg rivala - dortmundske Borussije.

Žuta se BVB-zastava u srijedu dugo vijorila na krovu stadiona simboliziravši na urušenome i oštećenom krovu ujedno i supremaciju nogometaša iz suparničke ekipe, aktuelnih jesenskih prvaka Bundeslige. Tamo ju je učvrstio jedan od 28 penjačkih specijalaca, koji su se za rizičan zadatak čišćenja snijega s krova javili iz čitave Njemačke. Zasad još uvijek anonimni počinitelj koji je uvrijedio Schalke očito je strastveni navijač Borussije.

"Ova je šala otišla predaleko. Radnik koji je to učinio udaljen je s posla i nikad više neće biti u mogućnosti 'ukasiti' našu Arenu", rekao je upravitelj stadiona Ulrich Dargel dodavši:

"Na kraju nam se i izvinio. Objasnio je da nije mogao odoljeti, propustiti priliku da jednom u svom životu vidi Borussijinu zastavu kako vijori na Schalkeovu krovu".

Za razliku od krutoga i srditog upravitelja stadiona, Schalkeov direktor Peter Peters pokazao je dozu humora:

"Baš lijepo da smo fizičku pomoć pri čišćenju snijega dobili iz redova Dortmunđana".

Za razliku od kiselih gelzenkirhenskih osmijeha, u Dortmundu vlada pravo oduševljenje:

"Tip koji je to učinio senzacionalan je i prokleto hrabar čovjek. Mora da je Dortmunđanin", rekao je Akki Schmidt, povjerenik za navijače u dortmundskoj Borussiji.

Krovna je membrana površine 6.000 kvadrata pod kontinuiranim opterećenjem snijega napadalog za Božić popustila te se poderala po dužini. Šteta je zasad u okvirima šesterocifrenog iznosa u eurima.

Upravo danas, 30. decembra, u unutrašnjosti stadiona trebala se održati biatlonska egzibicija koja je nakon havarije odgođena.