Nogomet
19

Na Koševu optimistični: Najbolji napad lige ima šanse protiv najbolje odbrane

Piše: D. B.
U prostorijama FK Sarajevo danas je održana konferencija za medije uoči utakmice šesnaestine finala Kupa BiH, koju Bordo ekipa igra u srijedu protiv Zrinjskog u Mostaru. Novinarima su se obratili trener Almir Hurtić te prvotimci Edin Rustemović i Adnan Kovačević.

"FK Sarajevo se vratio na pobjednički kolosjek s dvije pobjede i gol razliku od 5:0, što je veoma bitno. U srijedu igramo protiv ekipe sa najboljom odbranom, dok mi imamo najbolji napad. Utakmica će biti teška, tvrda, sa dosta taktičkog nadmudrivanja. Spremni smo, želimo odigrati dobro i pobijediti. Da li ćemo uspjeti, vidjet ćemo", izjavio je Hurtić.

On neće moći računati na trojicu igrača.

"Barić je obavio trening jutros i bit će spreman. Stepanov je i dalje suspendovan, narušio je atmosferu u ekipi i nije reagovao na pravi način prije utakmice s Radnikom. Ikande lagano trenira i nisam siguran da će biti spreman", rekao je trener FK Sarajevo.

Pobjednika bi prema njegovom mišljenju mogli odlučiti i penali.

"Sve može odlučiti protivnika, pa i penali. Nama je najvažnije da prođemo dalje", jasan je bio Hurtić.

Nogometaš FK Sarajevo Adnan Kovačević se nada plasmanu u osminu finala, a saigrače je upozorio na trojicu igrača Zrinjskog.

"Čeka nas teška utakmica, ali ako budemo pravi kao na posljednje dvije utakmice, ne bi trebalo biti problema. Nadam se pozitivnom rezultatu. Mešanović, Zakarić i Todorović su najopasniji. Plemići su nas pobijedili na Koševu, imaju jaku odbranu, ali mi imamo najbolji napad", rekao je Kovačević.

Član FK Sarajevo Edin Rustemović je istakao da favorita u ovoj utakmici nema te je uvjeren da će Bordo ekipa pružiti dobru partiju.

"Zrinjski je dobra ekipa, ali sam siguran da ćemo biti pravi. Idemo na pobjedu i prolazak dalje. Imamo svoje šanse, iako je Zrinjski jedna od najkvalitetnijih ekipa. Favorita nema u ovoj utakmici", kazao je Rustemović.

Utakmica Zrinjski - Sarajevo se igra u srijedu na stadionu Pod Bijelim Brijegom s početkom u 19:00 sati,