Nogomet
0

Muzuroviću se odazvali svi nogometaši

FENA
Okupljanjem reprezentativaca večeras u Sarajevu počele su mini pripreme nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine za prijateljski susret s Hrvatskom u srijedu u Sarajevu.

Selektoru Fuadu Muzuroviću su se na prvoj prozivci odazvali svi igrači. Umjesto povrijeđenog Veldina Muharemovića na spisku je napadač Sarajeva Admir Raščić, dok će Krunić i Maletić, koji se žale na povrede, večeras trenirati lakšim intenzitetom.

Reprezentacija BiH će večeras i sutra obaviti dva treninga, a utakmica je na rasporedu u srijedu u 20.30 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase.

U utakmici s Hrvatskom Muzurović će računati na sljedeće igrače: golmani: Adnan Gušo, Muhamed Alaim; odbrana: Branimir Bajić, Ivan Radeljić, Safet Nadarević, Džemal Berberović; vezni red: Mirko Hrgović, Darko Maletić, Elvir Rahimić, Dario Damjanović, Zvjezdan Misimović, Zajko Zeba, Branislav Krunić; napad: Senijad Ibričić, Edin Džeko, Mladen Bartolović, Zlatan Muslimović, Adnan Čustović, Vedad Ibišević.

Na utakmici s Hrvatskom bit će upriličen svečani oproštaj reprezentativaca Dedića, Beširevića, Varešanovića, Halilovića, Begića i Mujčina. Meč će voditi sudijska trojka iz Slovenije, sa Damirom Skominom na čelu. Nogometni savez BiH odlučio je štampati 28.000 ulaznica po cijeni 10, 15 i 20 KM.