Nogomet
0

Muzurović: Vjerujem u Sušića, pronaći će rješenja

FENA
Fuad Muzurović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Fuad Muzurović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bivši selektor nogometne reprezentacije BiH Fuad Muzurović u izjavi za Agenciju FENA osvrnuo se na sutrašnji susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj između Velsa i Bosne i Hercegovine.

Muzurović ističe da mu je žao što će BiH u tom susretu igrati oslabljena zbog povreda nekoliko bitnih igrača u defanzivnom redu, ali da i s druge strane selektor Velsa neće moći računati na nekoliko nogometaša, među kojima i Aarona Ramseyja, jednog od najboljih internacionalaca te zemlje.

"Povrede se dešavaju, ali žao mi je što su zadesile naš tim u ovakvom trenutku. Vjerujem da će Sušić naći rješenja za taj susret i da ćemo ostvariti željeni rezultat. Izostanak Ramseyja je veliki handikep za ekipu Velsa. To je igrač koji dijeli lopte i sigurno će njihov tim osjetiti njegov izostanak", rekao je Muzurović.

Podsjetio je da je Sušić nakon utakmice protiv Lihtenštajna u Tuzli upozorio svoje izabranike da ne mogu igrati protiv Kipra samo dio utakmice, već da taj susret do samog kraja moraju igrati profesionalno.

"Upozorio ih je i nakon pobjede Albanaca protiv favorizovanog Portugala da danas svako svakog može pobijediti, pa zašto ne bi mogao Kipar pobijediti BiH. Smatram da je upozorenje došlo na vrijeme i da nam se Kipar nije smio desiti", rekao je Muzurović.

Naglasio je da su ekipe Velsa i BiH imale dosta promjena u odnosu na prijateljski susret prije dvije godine kada je BiH pobijedila reprezentaciju te zemlje s 2:0.

"Nisu to više isti timovi kao prije dvije godine. Velšani žele da se konačno plasiraju na jedno veliko takmičenje i traže svoju priliku u ovim kvalifikacijama. Možda je to prednost za nas. Iako smo izgubili prvu utakmicu i moramo osvojiti bodove, imam osjećaj da je veći pritisak na njima", objasnio je Muzurović.

Vjeruje da bi pobjeda protiv Velsa značajno povisila moral u bh. timu pred bitan susret u Zenici protiv Belgije, koji će biti odigran na stadionu Bilino Polje 13. oktobra.