Nogomet
0

Muzurović: Reprezentativce sada trebamo pustiti da odrade svoj posao

FENA
Safet Sušić zaslužuje naša najveća priznanja zbog ovoga što je učinio s reprezentacijom i želim mu, kao i svim našim reprezentativcima, puno sreće i uspjeha u Brazilu, poručio je Fuad Muzurović, legenda Fudbalskog kluba Sarajevo.

Muzurović je u dva navrata vodio selekciju Bosne i Hercegovine, a tri puta je bio trener FK Sarajevo. Kao igrač, u dresu Sarajeva je osvojio prvenstvo bivše Jugoslavije u sezoni 1966/67.

Vjeruje da je su stvari u reprezentaciji "došle na svoje mjesto" nakon što su igrači odmorili od kvalifikacija i prijateljskih susreta protiv Argentine i Egipta, u kojima je reprezentacija BiH upisala poraze.

"Nakon što su se igrači odmorili i osvježili, vidjeli smo da su se naši momci vratili u željeno stanje i to nam daje za pravo da budemo optimisti. Sušić je sigurno sa svojim pomoćnicima našao formulu za Argentinu i uvjeren sam da ćemo odigrati dobru utakmicu, s nadom i željom da ćemo ostvariti dobar rezultat i na kraju se plasirati u osminu finala", izjavio je Muzurović Agenciji FENA.

Dodao je da bi svi u BiH trebali dozvoliti Sušiću i ostatku stručnog štaba reprezentacije BiH da u miru odrade svoj posao, jer se oni nalaze u Brazilu, na mjestu dešavanja i sigurno će posložiti igru reprezentacije na najbolji mogući način.

"Naši igrači i stručni štab u više navrata su pokazali da mogu znaju šta treba da rade i da se mogu nositi sa najvećim ekipama. Samim plasmanom na Svjetsko prvenstvo su ostvarili ogroman uspjeh i mi im trebamo dati našu bezuslovnu podršku uz najbolje želje", zaključio je Muzurović.