Nogomet
0

Muzurović: Meša je imao odličan predosjećaj kada je dao priliku Medunjaninu

FENA
Fuad Muzurović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Fuad Muzurović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bivši selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Fuad Muzurović zadovoljan je zalaganjem igrača u jučerašnjem trijumfu nad Kiprom, kojim je BiH izborila plasman u baraž za evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016.

"Bravo Meša, bravo igrači i navijači. Čestitke našem selektoru koji je imao odličan predosjećaj kada je dao priliku Harisu Medunjaninu koji mjesecima nije igrao u svom klubu. To je trenerski instinkt i hrabar potez koji nam je donio pobjedu. On je na treninzima osjetio želju za igrom Medunjanina i dao mu priliku, te još jednom pokazao da je ukazivanje prilike Milanu Đuriću prava stvar", izjavio je Muzurović za Fenu.

Muzurović očekuje izuzetno teške mečeve baraža u koji su se plasirale odlične selekcije, ali vjeruje da će selektor Baždarević ponovo znati postaviti ekipu na pravi način i doći do plasmana na Euro.

"Dobro je što smo nosioci, ali to ne znači da ćemo dobiti lakšeg protivnika. Nadam se da ćemo u te dvije utakmice pokazati pravu snagu ovog tima. Žao mi je što u prvoj utakmici neće biti Muhameda Bešića, čija drskost će nam sigurno faliti, ali vjerujem da će Meša znati nadoknaditi taj nedostatak. Trebamo imati puno povjerenje u naše igrače", rekao je Muzurović.

Vjeruje da je Slovenija protivnik kojeg bi najbolje bilo dobiti u baražu, ali još jednom naglašava da lakog protivnika nema i da će se sigurno sve ekipe boriti do posljednjeg sudijskog zvižduka.

BiH je nosilac u baražu, a potencijalni protivnici su joj Slovenija, Norveška, Irska i Danska.