Suspendiran do daljnjeg
0

Mutu pao i na trećem doping-testu

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Rumunjski napadač Fiorentine Adrian Mutu pao je na još jednom doping-testu, potvrdili su iz Italijanskoga olimpijskom odbora (CONI), a potom ga i suspendirali.

Nakon što je bio pozitivan na doping-testu provedenom nakon utakmice 19. kola Serije A u kojoj je njegov klub pobijedio Bari s 2-1, a on sam je bio strijelac, nalaz 31-godišnjeg nogometaša bio je pozitivan i nakon utakmice odigrane 20. januara, odnosno susreta Talijanskog kupa u kojem je Fiorentina s 3-2 slavila protiv Lazija (Mutu postigao dva gola).

Baš kao što je to bio slučaj s utakmicom protiv Barija, koja je odigrana deset dana prije ove s Lazijem, kod Mutu je dokazano korištenje preparata sibutramin, koji pripada skupini lijekova za liječenje pretilosti, tačnije daje osjećaj sitosti.

Mutu u petak nije trenirao s ostatkom toskanske ekipe, a upitno je kada će ponovno moći zaigrati za Fiorentinu budući da ga je talijanska antidopinška agencija suspendirala do daljnjega.

Ukupno je ovo treći Mutuov pad na doping-testovima. Prvi i najzvučniji bio je onaj u dresu Chelseaja 2004. godine kada je bio suspendiran na sedam mjeseci zbog upotrebe kokaina.