Rumuni na novom početku
0

Mutu: Bila je to skoro pa savršena utakmica

Sarajevo-x.com
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Realizator jednog od tri gola kojima je najbolja nogometna selekcija Rumunije na svom terenu pobijedila Bosnu i Hercegovinu, Adrian Mutu, sinoćnji meč nazvao je "skoro pa savršenim".

"Odigrali smo veoma dobro u odbrani, nismo dozvoljavali igračima BiH da napuste svoju polovinu terena. Mislim da je ovo kako smo odigrali skoro pa savršeno. Naš nacionalni tim je prepun talenata i samo nam treba samouvjerenost i jedinstvo. Nadam se da ovaj meč za nas predstavlja novi početak", kazao je Mutu i dodao da ovo nije bila njegova ili Maricina pobjeda, već u potpunosti timska.

Selektor Rumunije Razvan Lucescu, kojem je pozicija na klupi uoči prethodne utakmice bila opasno uzdrmana, imao je mnogo razloga da bude zadovoljan.

"Presudila je naša ambicija i odlučnost. Igrali smo agresivno, uz pomoć fantastičnih navijača, dok su Bosanci u utakmicu ušli prilično opušteno. Bili su uvjereni da mogu pobijediti i da će odnijeti barem bod", ocijenio je Lucescu.

Za razliku od njega, selektoru BiH Safetu Sušiću nije bilo preostalo ništa drugo do da čestita protivnicima na zasluženoj pobjedi.

Podsjetimo, golovima Mutua i Marice Rumunija je u Bukureštu u petak navečer pobijedila BiH sa 3:0.