Grčko prvenstvo
0

Muslimović strijelac u pobjedi PAOK-a

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Oba su grčka kluba, suparnici Dinama i Hajduka u Evropskoj ligi, upisali pobjede u nedjelju u grčkom prvenstvu. AEK je slavio minimalno protiv Panathinaikosa 1-0, a PAOK bio uvjerljiviji protiv Panioniosa 3-1.

Nogometaši AEK-a, s kojima se splitski Hajduk nalazi u grupi G evropskog takmičenja, savladali su dosad neporaženi Panathinaikos golom Raffika Djebboura iz četvrte minute. Peti mu je to pogodak sezone. AEK-u je ovo bila četvrta pobjeda u sezoni. Na domaćem terenu imaju omjer od tri slavlja i jednog remija.

AEK je započeo u sastavu: Saja, Argyriou, Nasuti, Dellas, Dadomo, Makos, Kafes, Guerreiro, Lagos, Burns Djebbour.

Bh. napadač Zlatan Muslimović u sedmoj je minuti, svojim ovosezonskim prvijencem, otvorio PAOK-u put do pobjede protiv Panioniosa. Tek druge u sedam odigranih utakmica. Među strijelce su se još upisivali Salpingidis (11.) i Fotakis (34.), a konačnih 3-1 postigao je Maniatis u 77. PAOK je, podsjetimo, suparnik zagrebačkog Dinama u grupi D Evropske lige.

PAOK je započeo u sastavu: Krešić, Boussaidi, Malezas, Contreras, Sakellariou, Vitolo, Ivić, Fotakis, El Zhar, Salpigidis, Muslimović.

Nakon sedam odigranih kola ljestvicu predvodi Olympiacos s 18 bodova. Slijede Panathinaikos 14, AEK 13 i Kavala 12. PAOK se nalazi na jedanaestom mjestu s osam osvojenih bodova.