Nogomet
13

Musić: Zukanoviću, ne gubi nadu, doći će i tvoje vrijeme

NAP
Vedin Musić
Vedin Musić
Najveća smotra nogometa počinje 12. juna, a selekcija BiH svoju prvu utakmicu igra protiv nogometne velesile Argentine. Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, i pouzdani stoper brojnih italijanskih i turskih klubova, Vedin Musić u razgovoru za NAP kaže da je optimista te da misli da možemo izvući povoljan rezultat protiv Messija i društva.

"Za nas je ovo veliki uspjeh što smo uopće i otišli na jedno ovako veliko prvenstvo što smo priželjkivali od postojanja našeg tima. Dobili smo tu priliku da igramo u Brazilu, a prvu utakmicu igramo protiv velike Argentine. Ja sam optimista i mislim da ćemo uspjeti izvući povoljan rezultat protiv njih, a to je remi, koji bi nam mnogo značio", kaže Musić.

On dodaje da bi okršaj s Argentinom mogao biti presudan.

"Ukoliko Argentini uzmemo ta tri boda koja su oni već upisali i onda eventualno tražimo još jednu pobjedu protiv Irana mislim da ćemo uspjeti. Jer s tom jednom pobjedom i remijem možemo se plasirati u drugi krug i nakon tog plasman ja mislim da će biti lakše i rasterećenije igrati", dodao je Musić.

Bivši reprezentativac komentirao je i slučaj Ervina Zukanovića, koji je odstranjen iz reprezentacije zbog intervjua koji je dao, a nakon što nije dobio vizu za SAD gdje je BiH imala turneju.

"Kada bismo se svi stavili u taj koš znali bismo šta proživljava. Kada dođete u priliku da igrate na jednom velikom takmičenju i u roku od 24 sata poremeti se nešto onda je to jako žalosno. Međutim, šta je tu je. Ja bih mu preporučio da ne gubi nadu i da ostane veliki radnik i sportista. Mislim da će doći vrijeme i za njega", dodao je Musić.

Veliki problem u tome je kaže Musić, što bi Zukanović bio idealna zamjena za povrijeđene igrače u zadnjoj liniji.

"U tome i jeste najveći problem, što smo imali dosta problema u zadnjoj liniji tako da je Zukanović da kažem mogao dobro doći da zamjeni te igrače. Ali šta je tu je, ono što selektor odluči treba da se poštuje i poslije će to biti njegova odgovornost kako su i za što su tako odlučivali", dodao je Musić, pojašnjavajući da treba biti profesionalac i poštovati takve selektorove odluke.