Nogomet
26

Musemića zaboljele uvrede sa tribina: Bubanja život daje za opstanak

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Dramatična utakmica na Tušnju u kojoj je Sloboda na oproštaju od svojih navijača slavila sa 3:2 nad Mladosti iz Velike Obarske.

Prije početka susreta vjerni navijači Slobode Geca i Isa poklonili su Zajki Zebu rođendansku tortu. Niko tada nije naslućivao da će Tuzlaci prijeći put od zvižduka i salve uvreda do heroja Tušnja.

Nakon što je Haris Mehmedagić nesmotreno skrenuo loptu u sopstvenu mrežu i donio gostima prednost sa tribina Tušnja počele su se prolamati uvrede tipa "prodane duše“. Poluvrijeme je donijelo još mučnije scene, a kada je Dragiša Komarčević pogodio za 0:2, iz sumnjive situacije, drama na Tušnju je dosegla vrhunac.

Da nisu "prodane duše", da nisu zaslužili uvredljiva skandiranja, domaći fudbaleri su pokazali u narednih 13 minuta kada su preko Damira Mehidića i u dva navrata Mersudina Ahmetovića preokrenuli rezultat, osvojili 40. bod (28. ovog proljeća) i od svoje publike se oprostili pobjedom.

Sa Tušnja su poslije trijumfa ispraćeni salvama aplauza, a navijači su u trenu zaboravili na sve ono što su skandirali ili dobacivali tokom većeg dijela utakmice.

"Smatram kako nismo zaslužili uvrede. Teško je igrati u uslovima kada se prije utakmice, danima prije utakmice, priča kako će neko nekom pustiti. Mi želimo da igramo fudbal i koliko puta to moramo dokazivati. Ja sam zdravljem platio svoju borbu, ali dok sam živ mogu vam reći kako nikad nikom neću pustiti da tek tako pobjedi. Loša utakmica se uvijek može dogoditi, ali druge stvari mene ne zanimaju", kazao je Husref Musemić, trener Slobode.

Mladost je u Tuzli došla po bodove spasa, ali će u 30. kolu na svom terenu igrati odlučujuću utakmicu sa Zvijezdom. Ipak, sudbinu ne drže u svojim rukama, ovisit će od rezultata na drugim utakmicama, ali Slavoljub Bubanja, trener Mladosti, kaže kako ga zanima pobjeda njegovog tima.

"Mi smo za neke mali klub, ali moji igrači i ja igramo i radimo u velikom klubu. Život ćemo dati za opstanak, borit ćemo se časno za pobjedu nad Zvijezdom. Šta će biti na kraju neka bude", kaže Bubanja.

Po opštem mišljenju najslabiji akter utakmice bio je glavni sudac Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva. Najprije je poništio gol Sulejmana Krpića, potom je iz sumnjive situacije dopustio Dragiši Komarčeviću da postigne gol za 2:0, da bi u 95. minuti poništio i gol gostima iz Velike Obarske pod diskutabilnim okolnostima.

Podsjetimo i kako Sloboda u posljednjem kolu igra sa Sarajevom na Koševu.