Nogomet
11

Musemić za Klix.ba: Mladost može napredovati, od nas se očekuju još bolji rezultati

Piše: D. B.
Husref Musemić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bivši trener Slobode Husref Musemić novi je šef stručnog štaba Mladosti DK: Iskusni nogometni stručnjak je u razgovoru za portal Klix.ba govorio o svojoj odluci za novi angažman, novoj ekipi, ambicijama i dosadašnjem dijelu prvenstva.

"Tako je to u trenerskom poslu, posebno na našim prostorima. Prije nekoliko dana je došlo do kontakta, a jučer smo razgovarali, kao i danas. Želio sam nastaviti kontinuitet u radu, a sada sam i blizu kuće, što je jedan od razloga dogovora s Mladosti. Bio sam dvije godine odsutan od kuće", izjavio je Musemić.

Od Mladosti i novog trenera se očekuju dobre igre i još bolji rezultati.

"Ekipa ima prostora da napreduje, ali su ovo rijetke situacije u kojima preuzimate ekipu koja dobro stoji na tabeli. Inače, treneri se mijenjaju kada ide loše. Imam zahtjevan zadatak da ostanemo na ovom nivou, a potom i da budemo još bolji. To svi očekuju, trudit ćemo se", rekao je novi trener kluba iz Doboja kod Kaknja.

Mladost nema pobjedu u posljednje tri utakmice, a zabilježila je remije protiv Slobode u Tuzli i Željezničara kod kuće, kao i poraz od Zrinjskog u Mostaru. Ipak, sada slijedi lakši raspored.

"Mladost je imala dva teška gostovanja, kao i Željezničar kod kuće. To su teške utakmice, a sada slijedi bolji raspored. Ipak, to ne mora ništa značiti i može zavarati, jer je svaki protivnik na svoj način težak, nema više laganih utakmica. Niko danas ne može reći da će sa sigurnošću pobijediti", istakao je Musemić.

Krupa i Mladost su prijatno ovosezonsko iznenađenje, dok je Zrinjski pokazao najviše.

"Krupa i Mladost su prijatno iznenađenje, to je evidentno. Zrinjski je nastavio kontinuitet iz prošle sezone, dobra su ekipa s mnogo samopouzdanja, što je veoma bitno. Oni su najkvalitetnija ekipa u ligi", smatra bh. nogometni stručnjak.

Cilj Mladosti je da bude u gornjem dijelu tabele.

"Cilj je da ove sezone budemo među prvih šest, a šta će od toga biti, vidjet ćemo. Od pet utakmica, četiri igramo kao domaćini. Nikad prije završetka utakmice nisam upisivao bodove, bez obzira na to protiv koga igram. Doza opreza i ozbiljnosti mora biti prisutna uvijek, nogomet je čudna igra", završio je Musemić.

Naredni protivnik Mladosti je Čelik, a utakmica se igra u petak.