Nogomet
19

Musemić za Klix.ba: Favoriti smo protiv Slavije, želimo ostati na prvom mjestu

Piše: D. B.
Husref Musemić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Tuzlanska Sloboda je hit jesenjeg dijela Premijer lige BiH, a trenutno se nalazi na prvom mjestu na tabeli sa 37 bodova, jednim više od drugoplasiranog Zrinjskog. Tuzlaci u 18. kolu, posljednjem prije zimske pauze, na svom terenu dočekuju Slaviju i očekuju pobjedu kojom bi ovjerili jesenju titulu prvaka.

Sloboda ima odličnu ekipu predvođenu iskusnim trenerom Husrefom Musemićem. On je posložio sve kockice, tako da njegova ekipa funkcioniše sjajno. U izjavi za portal Klix.ba je rekao da očekuje novu pobjedu kojom bi Sloboda prezimila na prvom mjestu.

"Favoriti smo u utakmicu protiv Slavije, želimo ostati tu na prvom mjestu i učinit ćemo sve na terenu da dođemo do bodova. Slavija sigurno nije ekipa za potcijeniti, ali smo mi u ovom trenutku u zavidnoj formi. Atmosfera u našem timu je odlična i nadam se da ćemo s navijačima proslaviti još jednu pobjedu", izjavio je Musemić.

On neće moći računati na jednog igrača, ali ima adekvatnu zamjenu.

"Mehmedagić ima tri žuta kartona, ali se Kostić vraća nakon odrađene suspenzije, tako da ćemo imati izmjenu samo na toj stoperskoj poziciji", rekao je trener Slobode.

Jesenja titula prvaka bi mnogo značila za tuzlanski klub, koji će, ukoliko se ukaže dobra prilika, dovesti i pojačanja.

"Značit će nam mnogo ako ostanemo na prvom mjestu, jer bismo na pauzu otišli u dobroj atmosferi. Imat ćemo vremena da analiziramo prvi dio sezone, da vidimo šta je dobro, šta ne, šta možemo popraviti, da li možemo dovesti nekog novog igrača koji može poboljšati kvalitet ekipe i pojačati konkurenciju. Sigurno je da ćemo ponovo odraditi dobre pripreme i u drugi dio sezone ući još bolji", kazao je Musemić.

Ambicije Slobode su zbog dobrih igara itekako porasle, tako da ni titula prvaka više nije nedostižan cilj.

"Imamo pravo da razmišljamo o visokim ciljevima, ali ćemo ići utakmicu po utakmicu. Odigrali smo dosta dobro, želimo se boriti za titulu. Imamo najbolji raspored, to ne mora ništa da znači, ali u konačnici može značiti. Ako već igramo sa Sarajevom i Širokim, onda je bolje da igramo na domaćem terenu. Vidjet ćemo šta će se dogoditi na terenu", završio je Musemić

Utakmica Sloboda - Slavija se igra u subotu na stadionu Tušanj u Tuzli od 13:00 sati.