Nogomet
4

Musemić uvodi Kostića i nada se uspjehu protiv Radnika

Piše: Mirza Bošnjak
Dva mjeseca nakon što je iz banjalučkog Borca stigao na Tušanj, vezni igrač Ivan Kostić dobio je radnu dozvolu i protiv Radnika u Bijeljini debitovat će za ekipu Slobode.
Husref Musemić (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)

To je razlog više što šef stručnog štaba Tuzlaka Husref Musemić vjeruje u povoljan rezultat susreta sa suparnikom kojeg nisu pobijedili duže vrijeme.

"Kostić je dobar igrač i sastav s njim smo uigravali na svim pripremnim utakmicama. Radnik je kvalitetna ekipa, imaju nekoliko odličnih individualaca, poput Obradovića i Žižovića, odlično su startali u prvenstvu, ali vjerujem da se možemo vratiti s povoljnim rezultatom", kaže Musemić.

Svi su igrači crveno-crnih na raspolaganju osim Jasmina Moranjkića koji je protiv Borca zadobio veliku posjekotinu na čelu.

Husref Musemić (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)

"Još ima šest šavova i nećemo rizikovati da eventualno obnovi povredu. Imamo dosta spremnih igrača", smatra prvi stručnjak Slobode.

Kapiten ekipe Zajko Zeba također se nada dobrom rezultatu u Bijeljini.

"Bod koji nam je uzeo Borac, negdje to moramo vratiti. Radnik je ozbiljan suparnik, ali držim da smo trenutno bolja ekipa i da možemo barem do boda", izjavio je Zeba.

Treći golman Slobode Aleksandar Nikolić, koji je uoči prvenstva došao iz Goražda, inače porijeklom iz Crne Gore, otišao je na posudbu u Radničkog iz Lukavca, jednog od pretendenata za prvaka Prve federalne lige.

"Već imamo Kenana Pirića, Mirzu Hamzabegovića i Azira Muminovića, tako da je bolje za Nikolića da negdje brani nego da sjedi na klupi“, objasnio je Musemić.

Sastav Slobode za utakmicu s Radnikom: Pirić - Efendić, Ivetić, Kostić, Mehmedagić - Stjepanović, Ordagić, Zeba, Govedarica - Veselinović (Mehidić), Ahmetović.