Nogomet
8

Musemić uoči utakmice s Travnikom: Bilbija bi nam riješio mnogo problema

Piše: D. B.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Sarajevo će u 12. kolu BHT Premijer lige ugostiti ekipu Travnika. U bordo taboru su prihvatili ulogu favorita, što namjeravaju dokazati na terenu i pobijediti Vezire.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Musemić nije zadovoljan osvojenim brojem bodova te se nada da će njegovi izabranici nadoknaditi zaostatak, a prvi korak ka tome bi bila pobjeda nad Travnikom.

"Mi smo favoriti, igramo kući i trebali bismo pobijediti, ali to moramo pokazati na terenu. Pauza je bila duga, a da li je dobro došla ili ne, vidjet ćemo. Znamo kakav je raspored poslije ovoga, čeka nas puno utakmica, njih 10 u svega 40 dana, puno izazova. Sigurno je da ekipa, uprava i ja nismo zadovoljni pozicijom na tabeli i bodovnim saldom. Trebali smo imati barem dva ili tri boda više, ali šta je tu je. Na nama je da pokušamo što prije nadoknaditi zaostatak", izjavio je Musemić, kojem će na raspolaganju biti svi igrači osim već duže vrijeme povrijeđenog Muhameda Džakmića.

Realizacija je još uvijek veliki problem za Bordo ekipu, a Musemić tvrdi da bi napadač Nemanja Bilbija, koji nema pravo nastupa, riješio taj problem.

"Vidjeli ste i našu reprezentaciju kojoj je bilo teško kada protivnik igra zatvoreno. Takva nam je svaka utakmica pa i ona sutrašnja, u kojoj će protivnik igrati defanzivno, ali ćemo mi igrati s dva napadača. Nadamo se da ćemo postići više golova nego ranije, ali je evidentan problem realizacije od samih priprema. Mi ne igramo loše, stvaramo šanse, ali nemamo realizaciju. Tako je bilo u Gradačcu kada smo imali prilike, a da smo dali gol, sigurno bismo riješili utakmicu u našu korist. Nećemo tražiti opravdanja, radimo puno na treningu upravo na realizaciji. Da je Bilbija spreman, on bi nam riješio mnogo problema", smatra šef stručnog štaba FK Sarajevo.

Husref Musemić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Bordo ekipa je reprezentativnu pauzu iskoristila za mini pripreme u Mađarskoj, gdje su odigrali jedan prijateljski susret, a drugi su imali u Odžaku na povratku u Sarajevo.

"U Mađarskoj smo odigrali dobru utakmicu s Pecsijem, pogotovo dok je igrao prvi tim. Bili smo bolji sve dok nismo napravili izmjene, što je protivnik iskoristio i postigao dva pogotka. Poslije smo smanjili na 2:1, ali je to bilo sve. Ipak, naučili smo dosta iz tog susreta. Na povratku u BiH smo u Odžaku odigrali utakmicu sa slabijim protivnikom i postigli pet golova, pogodili četiri stative i četiri prečke. Bilbija je dao tri gola, ali nema pravo igranja i to nam je veoma žao. Ponavljam, on bi riješio dosta naših problema u napadu", zaključio je Musemić.

Ivan Tatomirović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Ivan Tatomirović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Novinarima se obratio i nogometaš FK Sarajevo, Ivan Tatomirović, koji također očekuje pobjedu protiv Travnika.

"Svaku utakmicu, bez obzira na protivnika, želimo pobijediti. Igrat ćemo maksimalno sa željom da osvojimo puni plijen. Znamo kako igra ekipa Travnika, radili smo na treningu kako bismo se pripremili za ono što nas očekuje na toj utakmici i nadam se najboljem mogućem ishodu", kazao je Tatomirović.

Musemić i Tatomirović su na kraju čestitali reprezentaciji BiH na direktnom plasmanu na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Utakmica između Sarajeva i Travnika se igra u subotu od 15 sati.