Nogomet
143

Musemić uoči derbija sa Sarajevom: Dolazimo da se nadigravamo

Piše: D. B.
Husref Musemić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Derbi 13. kola Premijer lige između Sarajeva i Slobode bit će odigran na stadionu Asim Ferhatović Hase u nedjelju od 13 sati. Trener tuzlanskog kluba Husref Musemić se nada da njegovi izabranici mogu ostati neporaženi.

"Drago mi je što smo u situaciji da sa Sarajevom igramo derbi, to je za nas veliki uspjeh. Sarajevo je sigurno najkvalitetnija ekipa u ligi, ali i mi imamo svoj kvalitet. Neće nas zavarati poraz Bordo ekipe od Mladosti. Mi dolazimo na Koševo da se nadigravamo i pokušamo postići gol. Branit ćemo se samo ako nas Sarajevo baš primora na to", izjavio je Musemić za portal Klix.ba.

On se nada nastavku niza bez poraza i osvajanju barem boda na Koševu.

"Pozitivan rezultat za nas je da ne izgubimo i da nastavimo niz bez poraza. Ova nam utakmica mnogo znači, zbog bodova i borbe za vrh tabele. Osim toga, u srijedu igramo Kup BiH, a onda nas čeka utakmica protiv Zrinjskog. Bit će ovo teška sedmica, jer igramo tri zahtjevne i važne utakmice", rekao je trener Slobode.

Napadače FK Sarajevo je izdvojio kao najveću opasnost, ali je imperativ pobjede otežavajuća okolnost za Bordo ekipu, što Sloboda može iskoristiti.

"Sarajevo je ekipa koja je opasna u napadu, tu su Benko, Okić, Duljević i Bekić. To je najveća opasnost po nas, što pokazuje njihova statistika. Međutim, našu šansu vidim u tome što nemamo imperativ, dok je Sarajevo pod velikim pritiskom da pobijedi. U takvoj situaciji nije lako igrati bez obzira na to ko je protivnik. Dat ćemo sve od sebe da napravimo šanse i postignemo gol", kazao je Musemić.

Svaki njegov dolazak na Koševo je emotivan, jer je ostavio dubok trag kao trener Sarajeva, a uz to je i miljenik navijača Sarajeva. Ipak, to ga neće spriječiti da učini sve kako bi Sloboda napravila dobar rezultat u derbiju.

"Emocije su prisutne, ali ja radim u Slobodi i svoj posao radim maksimalno korektno, ljudski i sportski. Želim da moja ekipa napravi pozitivan rezultat. Emocija će biti, one su uvijek tu između mene i kluba, a neke druge stvari me ne interesuju. Cilj mi je da moja ekipa pokaže da nije slučajno na prvom mjestu", istakao je bh. nogometni stručnjak.

Ipak, za utakmicu protiv Sarajeva je još uvijek upitan kapiten Zajko Zeba.

"Situacija je bolja nego je bila uoči prošlog kola, ali je nastup Zajke Zebe još uvijek upitan. Ipak, ima još dva dana do utakmice, dva treninga, pa ćemo vidjeti. Ranije je povrijeđen Jasmin Moranjkić, kao i Muhamed Mujić", završio je Musemić.

Utakmica Sarajevo - Sloboda se igra u nedjelju od 13:00 sati.